Annonce
Sport

Matchbold: Viborg HK kan endegyldigt spille sig i slutspillet

Line Haugsted og Viborg HK kan med en sejr over Ringkøbing endegyldigt sikre sig en slutspilsplads - hvis TTH Holstebro samtidig taber til København. Foto: Johnny Pedersen

Med Silkeborg-Voels nederlag til Herning-Ikast skal blot to resultater flaske sig, for at Viborg HK endegyldigt er i slutspillet - to runder før grundspillet er færdigspillet. Samtidig kan Viborg HK jagte en europæisk billet.

Viborg: Hvis Viborg HK onsdag aften vinder over Ringkøbing, og TTH Holstebro samtidig taber til København, er slutspilspladsen hjemme for Jakob Vestergaards tropper.

Så simpelt er det, efter Silkeborg-Voel tirsdag aften tabte på udebane mod formstærke Herning-Ikast.

Lykkes det Viborg HK og København at vinde, vil Viborg HK være fem point foran både TTH Holstebro og Silkeborg-Voel inden de to sidste runder - og så både en slutspilsplads (top 8) og mindst en syvendeplads hjemme.

Viborg HK skal i de to sidste runder møde netop Silkeborg-Voel (ude) og TTH Holstebro (hjemme), så hvis det ikke lykkes onsdag aften, vil en VHK-sejr i en af de to sidste kampe også endegyldigt kunne sikre en slutspilsplads, hvor en ottendeplads til Viborg HK så igen kan være i spil.

Annonce

Sjetteplads kan være vigtig

Tager man de optimistiske briller på, kan Viborg HK med gunstige resultater i de næste kampe endda snige sig op på en sjetteplads.

Den plads sidder Aarhus United på i øjeblikket tre point foran Viborg HK. Men der venter Aarhus et svært slutprogram med Odense og København ude samt en hjemmekamp mod Randers, så det er ikke utænkeligt, at Viborg HK kan indhente og overhale aarhusianerne.

Sjettepladsen betyder reelt set ingenting i forhold til selve slutspillet, da det er nummer 2, 3, 6 og 7, der møder hinanden i den ene af de to slutspilspuljer. Derfor vil modstanderne være de samme, hvis sjette- og syvendepladsen bytter plads.

Men ser man på mulighederne for at komme til at spille europæisk håndbold i næste sæson, kan sjettepladsen få betydning. Danmark har to Champions League-pladser til henholdsvis grundspilsvinderen og DM-vinderen. Samtidig har Danmark tre EHF Cup-pladser - en til pokalvinderen (Nykøbing Falster) og så yderligere to fordelt til de næstbedste i grundspillet.

Det giver i alt fem pladser til de danske hold, men derudover kan man næsten med sikkerhed regne med et wildcard til EHF Cuppen til et danske hold - i så fald vil VHK som nummer seks i grundspillet være et rigtig godt bud.

Netop derfor er der et stærkt incitament for Viborg HK i at jagte Aarhus i de sidste tre runder.

Annonce
Forsiden netop nu
112

Betjente var sikre i deres sag, da de nåede frem: Anholdt 71-årig havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce