Annonce
Navne

Med fingeren på den teknologiske puls

Raymond Kolbæk kunne forleden fejre sit 40 års jubilæum. Foto: Hospitalsenhed Midt
Annonce

Viborg: Den tidligere sygeplejerske og nu forskningsleder Raymond Kolbæk kunne forleden fejre sit 40 års jubilæum som sygeplejerske, underviser og forsker.

Blandt kollegaer, samarbejdspartnere, familie og venner lod forskningslederen i Center for Forskning i Klinisk Sygepleje i Region Midtjylland sig hylde for sit ihærdige arbejde med sammenkoblingen af teknologi og uddannelse inden for sygeplejen. Åbenhed, hjælpsomhed og et stort overblik var nogle af de rosende ord, Raymond Kolbæk fik med på vejen.

I 70'erne arbejdede Raymond Kolbæk som ufaglært sygehjælper på intensivafdelingen på Horsens Sygehus. I 1982 startede han på Viborg Amts Sygeplejeskole og uddannede sig til sygeplejerske. Raymond Kolbæk specialiserede sig blandt andet i uddannelsesplanlægning og sygeplejeinformatik. Takket være hans nysgerrighed på teknologien var sygeplejeskolen i Viborg den første skole, som fik computere til demonstrationsafdelingen.

I dag er Raymond Kolbæks primære forskningsområder inden for sundhedsinformatik og digitalisering af sundhedssektoren, net-baseret uddannelsesudvikling og digitale kompetencer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce