Annonce
Viborg

Holder liv i traditionen: Med fossiler skal virus bekæmpes

Alley Cats Car Club holder lørdag 27. juni traditionen for at cruise i hævd. På grund af udbruddet af covid-19 bliver det i år en anderledes cruising, der bringer deltagerne rundt i hele byen. Foto: Morten Dueholm
Det har været en tradition siden 1989, og lørdag 27. juni bliver ingen undtagelse - amerikanerbilerne cruiser i år hele byen rundt.
Annonce

Viborg: En skattet tradition holdes i hævd, når den lokale amerikanerbilklub Alley Cats Car Club lørdag 27. juni lufter dollargrinene i Viborgs gader.

Selv om Snapsting, og praktisk taget alle træf og events i amerikanerbilhobbyen, er blevet aflyst, så er der stadig nogle hektoliter fossilt brændstof, der trænger til at blive brændt af.

Eller måske rettere: Netop derfor er kørelysten uændret høj på sommeraftenerne.

- Det er klart, at vi savner den sociale del af hobbyen og at kunne mødes til fest, hygge og god musik. Men sådan er sæsonen 2020 altså blevet på grund af udbruddet af covid-19. Vi vil dog gerne holde liv i en god tradition, der senest i fjor samlede flere hundrede amerikanske biler i byen, siger "kattenes" formand, Allan Jensen.

Annonce

Rundt i hele byen

I fjor var Alley Cats arrangør af det store træf på den tidligere dyrskueplads på Industrivej, og cruisingen foregik, som den altid gør, i midtbyens gader og med tusindvis af tilskuere.

Sådan bliver det ikke i 2020. I år køres cruisingen på en rute med start fra klubhuset på Bystævnet tæt på Rødding klokken 19.30.

Herefter begiver kortegen af amerikansk stål sig ud på en tur, der sender biler og ejere gennem Overlund, sydbyen, vestbyen, midtbyen og tilbage mod klubhuset gennem nordbyen.

Alt i alt en flere kilometer lang tur i et adstadigt tempo, der er planlagt til at vare et sted mellem én og halvanden time. Den eksakte rute kan ses på klubbens åbne side på Facebook.

- Vi vil gerne opfordre folk til at lade være med at stimle sammen - også i midtbyen. I år breder vi os ud over hele byen som en rullende udstilling. Der er med andre ord masser af muligheder for at se os i næsten alle hjørner af byen, siger Allan Jensen.

Annonce

Hold afstand

Klubben har fået vurderet lovligheden af cruisingen hos Midt- og Vestjyllands Politi, der har meddelt, at arrangementet har en karakter, der ikke kræver en tilladelse af politiet.

- Vi er glade for, at vi kan holde gang i en kær tradition. Det bliver godt nok på en anderledes måde, men vi kommer rundt. Vi kan kun opfordre til, at alle, der vil kigge med, husker at holde afstand og grænsen for, hvor mange man må være forsamlet. Og så ellers nyder de mange flydere, når de kører forbi, siger Allan Jensen.

I klubben er arbejdet i øvrigt i fuld sving med næste store træf på Industrivej. Det holdes sidste weekend i juni 2021.

Om bilguderne og covid-19 altså vil.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

En farlig mand har sagt farvel - en hurtig afslutning på et rigtig godt kapitel

Viborg

Adventistkirken i Viborg fylder 100 år

Annonce