Annonce
Viborg

Medarbejder på plejecenter smittet med corona: Personalet og alle beboere er blevet testet

En medarbejder på et plejecenter i Viborg Kommune er konstateret smittet med corona-virus. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
I sidste uge blev en medarbejder på et plejecenter i Viborg Kommune konstateret smittet med covid-19. De efterfølgende test af beboere og medarbejdere har alle været negative.
Annonce

Viborg: Lørdag i sidste uge blev en medarbejder på et plejecenter i Viborg Kommune smittet med covid-19.

Det bekræfter Mette Andreassen, som er direktør for området Social, Sundhed & Omsorg i kommunen.

- Det kan jeg godt bekræfte. Det er der ikke noget hemmeligt i. Alle beboere og personale er også blevet testet, siger hun.

De efterfølgende testninger af både medarbejdere og beboere har alle sammen haft samme resultat: Ingen smittede.

- Jeg vil sige helt klart, at vi ikke har noget smitteudbrud på vores plejecentre. Det, vi hele tiden har meldt ud, er, at vi fortsat ikke har smittede beboere - hverken på vores plejecentre eller på vores sociale botilbud. Og sådan er status stadigvæk, siger Mette Andreassen.

Direktøren ønsker ikke at oplyse, hvilket plejecenter der er tale om, men hun oplyser, at medarbejderen ikke blev smittet på arbejdet.

Hun fortæller også, at testningsstrategien i dette tilfælde er blevet fulgt til punkt og prikke.

- Hvis personale bliver smittet, går vi straks ind og opsporer, hvem man har været sammen med, hvornår man sidst har været på arbejde og så videre, siger Mette Andreassen og nævner, at når en medarbejder eller beboer bliver smittet, skal alle testes for virus senest den efterfølgende dag.


Jeg vil sige helt klart, at vi ikke har noget smitteudbrud på vores plejecentre. Det, vi hele tiden har meldt ud, er, at vi fortsat ikke har smittede beboere - hverken på vores plejecentre eller på vores sociale botilbud. Og sådan er status stadigvæk.

Mette Andreassen, direktør, Social, Sundhed & Omsorg, Viborg Kommune


Annonce

Ikke hørt om andre

I forrige uge blev fem ansatte og en beboer på et plejecenter i Hjørring Kommune konstateret smittet med covid-19.

I de efterfølgende dage spredte udbruddet sig, og senere isolerede den nordjyske kommune samtlige beboere på plejecentret, da i alt 24 personer blev konstateret ramt af corona-virus.

Det seneste tal fra sidste weekend lyder på, at i alt 32 ansatte og 14 beboere på plejecentret Vendelbocentret i Sindal er smittet.

Så galt har det ikke været i nærheden af at gå i Viborg Kommune.

Mette Andreassen oplyser, at medarbejderen, som blev konstateret smittet i lørdags, er den eneste ansatte på et plejecenter her i kommunen, som - så vidt vides - har været smittet.

- Vi har ikke hørt om nogen medarbejdere ud over denne ene. Og sådan skulle det gerne blive  ved med at være, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

På kanten af kaninhullet

Annonce