Annonce
112

Medarbejder stjal fra kassen på Viborg-restaurant - nu er han dømt for de fem tyverier

En 24-årig mand, som bor i Viborg, er blevet dømt for fem tyverier fra en bankboks på sin arbejdsplads, Restaurant Brygger Bauers Grotter og Restaurant Arthur. Arkivfoto: Morten Dueholm.
Over fem forskellige dage snuppede en 24-årig mand 5646 kroner fra en bankboks på sin arbejdsplads. Nu er han blevet idømt en betinget fængselsstraf på 30 dage.

Viborg: Ad fem omgange stjal en medarbejder 5646 kroner fra en bankboks i Restaurant Arthur og Restaurant Brygger Bauers Grotter i Viborg. Det er han netop blevet idømt en betinget fængselsstraf for.

Tyven, en 24-årig mand fra Viborg, arbejdede hos de to restauranter, som begge har til huse i grotterne i Sct. Mathias Gade, i den periode, hvor pengene blev stjålet. Det skete på fem forskellige dage mellem 6. januar og 10. februar i år, hvor han snuppede kontantbeløb på mellem 600 og 2187 kroner.

Det var nogle af restaurantmedarbejdernes overordnede, som fik mistanke til den 24-årige, og deres mistanke blev senere bekræftet af videoovervågningsbilleder.

Den 24-årige mand nægtede sig skyldig i de fem forhold af tyveri, som han var sigtet for. Det gjorde han, fordi han efter eget udsagn ikke kunne huske de enkelte tyverier. Ifølge hans egen forklaring var han nemlig påvirket af alkohol, da han begik de fem tyverier.

Annonce

30 dages betinget

Den unge mand fortalte i retten, at han i længere tid har haft et problem med både alkohol og narko, men at han netop er begyndt at "tage sig sammen", som han sagde, og er kommet ind på en uddannelse og gerne vil have hjælp til at komme ud af problemet med alkohol og stoffer.

På baggrund af mandens tidligere chefers vidneberetninger og af overvågningen fra stedet besluttede retten at dømme den unge mand, som i øvrigt ikke tidligere er straffet, for de fem tyverier.

Han blev idømt 30 dages betinget fængsel med en prøvetid på et år. I løbet af det næste år skal han i øvrigt være under tilsyn af Kriminalforsorgen, som vil kunne bestemme, om han skal i behandling for sit alkohol- og narkomisbrug.

Manden, som ikke valgte at anke byrettens dom, skal i øvrigt betale de 5646 kroner tilbage til restauranten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Erfaren sælger tilknyttes Viborg HK

Annonce