Annonce
Viborg

Medarbejderne på sygehuset om mandagens fyringer

Hospitalsdirektør Lars Dahl Pedersen og sygeplejefaglig direktør Tove Kristensen blev mandag morgen afskediget fra Regionshospitalet i Viborg - til stor overraskelse for medarbejderne.

Annonce

Medarbejderne blev overraskede over udmeldingen mandag morgen. Foto: Jesper Krogshave

Viborg: Nyheden om, at ledelsen på Regionshospitalet i Viborg var blevet fyret, kom bag på medarbejderne på hospitalet, der var på arbejde mandag.

Folkebladet fangede et par medarbejdere i frokostpausen til en kort snak om deres oplevelse af sagen.

Se deres kommentarer nedenfor.

Portør: Vi læste nyheden i medierne

Nyheden kom bag på portør Jane Aagard, der kunne fortælle, at man ikke fik nyheden internt, før den var i medierne.

- Vi fandt ud af det via nettet. Folk gik og spurgte, om vi havde hørt og læst, at ledelsen var blevet fyret, fortalte Jane Aagaard.

Så der var ingen officel udmelding fra ledelsen?

- Nej overhovedet ikke.

Giver udmeldingen uvished blandt personalet?

- Det giver lidt frustrationer og snakken går. Hvad sker der nu, og hvorfor er de blevet fyret? Vi har intet fået at vide. Det ville have været fint med et stormøde, hvor vi medarbejdere også blev informeret om, hvad der skete, sagde Jane Aagaard.

Sygeplejerske: - Patienterne er der stadigvæk

Sygeplejerske Pernille Ishøj efterlyser ligesom sin kollega årsagerne til fyringerne.

- Der var bare noget overordnet om nogle samarbejdsproblemer i den sidste måned. Det er da tankevækkende oveni de besparelser, vi står overfor på Viborg Sygehus. Der må være en forbindelse med det, sagde sygeplejersken.

Hvordan er det at arbejde på Viborg Sygehus i øjeblikket?

- Jeg er glad for at arbejde her, men folk snakker meget. "Hvad sker der nu med os medarbejdere?". Men det kan vi jo kun gisne om.

- Men vi snakker også om, at patienterne er her jo stadigvæk, sagde hun, med henvisning til at medarbejderne fortsætter med at arbejde.

Den sygeplejefaglige direktør Tove Kristensen blev afskediget, og her er der ikke kommet en afløser ind, hvilket giver noget at tænke over.

- Nu er jeg jo sygeplejerske, og der er konstitueret hospitalsdirektør og cheflæge, men hvor er den konstituerede sygeplejefaglige? Det undrer vi os over, sagde Pernille Ishøj til sidst.

Sygeplejerske: - Så det på Facebook

En anden sygeplejerske, Martin Fischer, fik ligeledes nyheden at vide ad omveje.

- Det var en kollega, der så det på Facebook, fortalte han.

Hvordan reagerede i på den besked?

- Vi var meget overraskede. Vi var måske ikke i chok, men vi kunne jo ikke se, hvad årsagen var, sagde Martin Fischer, der endnu ikke ved, hvad der egentlig ligger til grund for afskedigelserne.

- Jeg har ikke haft mulighed for at snakke med kollegerne, men der bliver hvisket lidt i krogene. Vi har fået lidt at vide, men, for at være helt ærlig, ved jeg ikke, hvad der er sket endnu.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce