Annonce
Danmark

Ellemann-Jensen trækker sig som gruppeformand: - Min opgave er udført

Arkivfoto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
Siden september sidste år har Jakob Ellemann-Jensen både været formand og gruppeformand i Venstre.

Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, trækker sig som gruppeformand.

Han vil fremover udelukkende koncentrere sig om posten for partiets formand. Det siger han til Ritzau.

- Jeg stopper som gruppeformand for at hellige mig hvervet som Venstres formand.

- Da jeg satte mig på gruppeformandsposten, var det for, som ny formand, også at sætte mit præg på folketingsgruppen, og for at få noget ro og noget samling i gruppen.

- Det har vi nu fået. Så min opgave der er udført, siger Ellemann-Jensen.

Folketingsgruppen vil udpege en ny gruppeformand på tirsdag. Ellemann-Jensen vil ikke røbe, hvem han helst ser som sin afløser som formand for folketingsgruppen

Ellemann-Jensen blev noget overraskende formand for folketingsgruppen i september sidste år, mens han altså også var formand for partiet.

Venstre oplevede en kaotisk periode efter folketingsvalget med interne stridigheder. Det var med daværende formand Lars Løkke Rasmussen og daværende næstformand Kristian Jensen i spidsen.

Derfor ville Ellemann-Jensen bringe ro i partiet, og det skete bedst, hvis han også var gruppeformand, mente han.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at der var lidt høj bølgegang i gruppen efter seneste folketingsvalg. Vi havde været igennem nogle urolige måneder. Det var der brug for at få styr på internt, og det er der nu, siger Ellemann-Jensen.

Hidtil har den tidligere skatteminister Karsten Lauritzen (V) været gruppenæstformand. Så han kunne måske være et oplagt bud som ny gruppeformand.

Men Ellemann-Jensen vil ikke sige, hvem han selv peger på. Han erkender, at han gjort sig mange tanker om, hvem det kunne være.

- Det lader jeg fuldstændig være op til folketingsgruppen. Dels fordi det er det mest ordentlige. Og dels fordi jeg satte mig relativt tungt på processen, da vi senest valgte gruppeformand ved at foreslå mig selv.

- Så jeg har ikke nogen kandidater, siger Ellemann-Jensen, som svarer følgende til, om Lauritzen ikke er det oplagte valg:

- Det kunne han være. Jeg synes, at han har været en fremragende gruppenæstformand, så det vil han sikkert være glimrende til.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Danmark For abonnenter

Statens planer om nye veje og jernbaner fanger tusindvis af borgere i usikkerhed: Helle har ventet på en afklaring i otte år

Sport

Tysk læge gengiver Eriksens første ord efter genoplivning: - For fanden, jeg er kun 29 år gammel  

Annonce