x
Annonce
Debat

Medierne hopper ukritisk på klimaekstremisternes vogn

I det private og offentlige arbejdsmarked er det strengt forbudt at anvende børnearbejdere. Men det er ikke tilfældet, når det gælder om at fremme politiske holdninger. Det bedste eksempel er reklamefilmen med Greta Thunberg fra Sverige. Hun er iscenesat af sin miljøektremistiske mor og et reklamebureau med det formål at rejse penge til en ny NGO-gruppe. Alt sammen ved at appellere til CO2-truslen og de enorme ”klimaændringer”, som angiveligt truer menneskeheden. ”Klima-Greta” var 15 år gammel, da reklamefirmaets ejer tilfældigt passerer ”Klima-Greta” i Stockholm centrum.

Han ”falder” i snak med Greta, og vips! så spredes hele historien via sociale medier over hele verden. Og straks starter der en bevægelse med ”strejkende” skoleelever i hele Europa.

Medierne verden over er så dedikerede og tro imod ”klimaændringerne”, at de bringer historien uden at anvende de seriøse journalisters regel nummer et: Hvem er kilden, er der særlige holdninger som ønskes promoveret? Hvad er baggrunden for historien?

Dette forløb, som indkasserede NGO-gruppen ca. ti millioner svenske kroner, er senere blevet afsløret af adskillige uafhængige journalister, bl.a. i samnytt.se og på nrk.no. Men i klimaændringens ånd bringes denne afsløring af historien ikke. I stedet indstilles ”Klima-Greta” til Nobelprisen.

Det samme ses nu i vores egen lille Danmark, hvor FH, Fagbevægelsens Hovedorganisation, anvender en skoleklasse (5.-6. klasse), og en ”vikar” til at fremkomme med politisk propaganda imod den siddende regering. De søde skoleelever fremkommer med skarpe politiske beskyldninger, om at besparelser rammer vores velfærd. Ikke at skoleelever ikke kan have holdninger. Men når vi lader børnudtrykke sager og holdninger, de ikke har en jordisk chance for at gennemskue, så bliver de misbrugt. Misbrugt propagandistisk for at manipulere med befolkningen.

Nøjagtigt det samme som ”Klima-Greta”.

Det mest fantastiske at observere lige nu er den fanatisme, hvormed nogle politikere fremlægger budskabet om, at Jorden går under, hvis vi ikke gør noget nu. Det forunderlige er, at de fremkommer ikke med eksempler fagligt, videnskabeligt eller sagligt. De står der med deres små Bambi-øjne med det samme budskab: CO2 er den største synder - og den er menneskeskabt. Alt sammen i en mere og mere skinger stemmeføring. Det ser faktisk ud, som om de selv tror på det efterhånden. Og det er dybt skræmmende at være vidne til.

Hans Rosling, forfatter til bogen ”Factfullness”, sagde: ”Det er, når debatten bliver så skinger, som den er lige nu, at man skal træde et skridt tilbage og tjekke data”.

Det tror jeg kunne være en sund øvelse for vore dages skingre politikere.

Tonny Lemqvist
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Vi passer på hinanden

Annonce