Annonce
Kultur

Medlemmer kaster kugler i en svær tid

Formand for StarPetanque Danmark i Bjerringbro, Peter Ellekær har fået en rigtig god idé, der nu breder sig over hele landet. Foto: Hanne Bliksted
Petanque klub laver turnering over internettet - og det udvikler sig nu til at dække hele landet.

Bjerringbro: StarPetanque Danmark, der har base i Bjerringbro, er ligesom andre klubber og foreninger ramt af den landsdækkende nedlukning på grund af Corona-virus.

Og ligesom rigtigt mange andre klubber og foreninger har det sociale meget stor betydning for klubbens medlemmer, men det at kunne træne og spille kampe med og mod andre er lige nu "lukket land".

Det har fået klubbens formand, Peter Ellekær, til at tænke kreativt og han har fundet på at oprette en skudkonkurrence for klubbens medlemmer.

- Meningen er, at man afvikler sine 30 petanqueskud hjemme hos sig selv og på det underlag man har ”ved hånden”. Nogle har egen petanquebane, andre har adgang til en grussti, og ellers kan det såmænd foregå på græsplænen, fortæller Peter Ellekær og fortsætter med at forklare reglerne.

- For at det skal foregå så retfærdigt som muligt har deltagerne fået en dato og et klokkeslæt hvor de skal afvikle deres skudserie – gerne dokumenteret med foto eller en video. Efter indledende runde går man over til ”head to head” /vind eller forsvind kampe. Hvad deltagerne endnu ikke ved er, at der til ”head to head” kampene spilles med handicap, lidt som det kendes fra Golf. På denne måde får alle deltagerne en fair chance for at vinde.

Annonce

- Det er vigtigt at holde sine medlemmer ”til ilden” og motivere dem til at komme ud at kaste kugler i denne svære tid, hvor folk ikke må rende sammen

Peter Ellekær, formand hos StarPetanque Danmark i Bjerringbro

Medlemmer holdes til ilden

Fredag formiddag står han selv i sin indkørsel på Hybenvej og gør klar til at kaste, mens han forklarer ideen, der hurtigt er blevet populær i klubben.

Faktisk har Peter Ellekær offentliggjort sin ide på en landsdækkende petanque-facebook side, og det har givet så mange positive tilbagemeldinger, at han nu vil afvikle en tilsvarende skudkonkurrence for petanque-spillere i hele Danmark.

Udover rollen som skytte i petanque, er der også en position, der hedder indlægger. For dem har Peter Ellekær også en konkurrence i støbeskeen.

- Det er vigtigt at holde sine medlemmer ”til ilden” og motivere dem til at komme ud at kaste kugler i denne svære tid, hvor folk ikke må rende sammen, siger Peter Ellekær, der har andre ideer på bedding som kan afvikles på samme måde.

Petanqueklubben og banerne er midlertidig lukket, men det stopper ikke petanquefolket. Foto: Hanne Bliksted.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Myndigheder advarede mod lungekræftskanning: Sygehuse fortsatte alligevel med forkert kræftskanning i et år

Annonce