Annonce
Viborg

"Meget smukkere bliver danske rammer altså ikke"

Viborg får ros i anmeldelserne af Julemandens Datter. Her ses Viborg Katedralskoles fornemme festsal. Foto fra filmen.

Julemandens Datter, som for nylig fik premiere i de danske biografer, får pæne anmeldelser med på vejen. Det samme får Viborg.

Annonce

Viborg: Go' Morgen Danmark opfordrer til en to'er, og Berlingske kalder "Julemandens Datter" for "juleunderholdning af international kaliber".

Avisen kvitterer med fem stjerner til filmen, som netop har haft biografpremiere, og som også senere vises på de store lærreder i Norge.

Med Viborg som den synlige kulisse har Julemandens Datter fået en flot begyndelse, og selvom en del medier sender færre end Berlingskes fem julestjerner afsted, så er det alligevel overvejende positive ord, der hæftes på filmen, hvor både børneskuespillere og Viborg som juleby får ros.

Politiken har givet filmen fire stjerner og skriver blandt andet:

"Den del af filmen, som ikke udspiller sig på Julemandsskolen, hvor rektor (Ulf Pilgaard) hæger om de gamle traditioner, foregår omkring den gamle domkirkeby Viborg ude ved Hald Ege. Ved Hald Sø og i Dollerup Bakker, og meget smukkere bliver danske rammer altså ikke."

Også Jyllands Posten, BT Metro og Kristeligt Dagblad hiver fire stjerner frem til filmen.

Jysk Fynske Medier, som folkebladet er en del af, giver "kun" tre stjerner og skriver blandt andet:

"Viborg Kommune har medfinansieret filmen, og byens gamle lokaler leverer højstemthed til nisselandets interiører, og inspirationen fra de drøndyre "Harry Potter"-film er succesfyldt omsat til mere beskedne budgetforhold."

Allerede ved gallapremieren åbnede borgmester Ulrik Wilbek (V) og direktør for Deluca, selskabet bag filmen, Morten Rasmussen op for, at begge parter er interesserede i at lave en to'er - som i givet fald vil blive Viborgs julefilm nummer tre.

Eksponeringen er en del af Viborg Kommunes arbejde på at blive kendt som landets bedste juleby. Håbet hos Deluca Film er at Julemandens Datter sælger 200.000 billetter.

Annonce
Viborg

Høst fordelene af hjemmearbejde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Flid for et godt formål

Annonce