Annonce
Bjerringbro

Mellem fortid og fremtid: Foredragsrække om Nørredalen

Der er en landskabsstrategi for Nørreådalen på vej. Det har givet anledning til en række af foredrag, hvoraf det første allerede finder sted på torsdag. Arkivfoto: Morten Dueholm
En ny landskabsstrategi for Nørreådalen er under udarbejdelse. Hør om arbejdet gennem fire foredrag
Annonce

Løvskal: Viborg, Favrskov og Randers Kommune vil i løbet af 2020 og 2021 udarbejde en landskabsstrategi for Nørreådalen mellem Randers og Viborg.

Arbejdet skal ske i samarbejde med Københavns Universitet og  og de mange interessenter i ådalen, herunder ådalens landbrugere. Som led i det samlede arbejde arrangeres fire offentlige foredrag i samarbejde med Folkeuniversitetet.

Formålet med foredragene er at fortælle om ådalens historiske udvikling og fremtidige udviklingsperspektiver.

Første foredrag finder sted torsdag den 18. juni i Løvskalhus og omhandler Nørreådalens geografi.

Det er geograf og lektor Søren Kristensen fra Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning ved Københavns Universitet, der vil fortælle om, hvordan landbrugslandskabet ved Nørreådalen er i forandring.

Annonce

Kulturhistorie og diskussion

Nørreådalens geografi er udviklet i et samspil mellem naturgrundlaget, landbruget, de forskellige lokalsamfund og alle de forskellige aktører, der lever i og af ådalen. Foredraget holdes  udendørs i Løvskalhus' amphiteater, og efter foredraget går man en tur i ådalen og snakker videre om ådalens anvendelse.

De næste tre foredrag finder sted i august, september og oktober og handler om Nørreådalens kulturhistorie samt kulturmiljø, hvordan man bedst forvalter naturen i ådalen og til sidst et foredrag samt en diskussion om krydsfeltet mellem de mange forskellige interesser, der er knyttet til ådalens fremtid.

Alle fire foredrag holdes i Løvskal Hus, og alle er de gratis og åbne for alle interesserede.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

En farlig mand har sagt farvel - en hurtig afslutning på et rigtig godt kapitel

Annonce