Annonce
Rundt om Viborg

Menighedsrådet er på plads

Det nye menighedsråd for Sparkær-Gammelstrup Pastorat. Fra venstre er det Lise Hald, Vagn Kristensen, Lisbeth Madsen, Henrik P. Jakobsen, Kent Hougaard, Lone Friis Hansen og sognepræst Anja Nadybal. Foto: Hans Peter Johansen
Det nye menighedsråd i Sparkær og Gammelstrup Pastorat er på plads og klar til at tiltræde første søndag i advent.
Annonce

Sparkær: Menighedsrådet kom på plads for de kommende år, da der i sidste uge blev holdt menighedsrådsvalg for Gammelstrup og Sparkær Pastorat.

Det foregik i Sparkær Forsamlingshus, og 22 stemmeberettigede var mødt frem til valghandlingen - 13 fra Sparkær og ni fra Gammelstrup, fortæller hjemmesiden sparkaer.dk.

Nuværende menighedsrådsformand Lone Friis Hansen indledte med en orientering, inden man gik over til afstemningen, der som noget nyt foregik skriftligt. Det var på forhånd besluttet, at menighedsrådet for de to sogne i pastoratet skulle bestå af fire medlemmer fra Sparkær og to fra Gammelstrup. Første valgte man de fire Sparkær-medlemmer og derefter de to fra Gammelstrup. På samme måde fandt man stedfortræderne - to fra Sparkær og en fra Gammelstrup.

Det nye menighedsråd består således af Lise Hald, Lisbeth Madsen, Kent Hougaard og Lone Friis Hansen fra Sparkær, og desuden Henrik P. Jakobsen og Vagn Kristensen fra Gammelstrup. Desuden sidder sognepræst Anja Nadybal per automatik med i menighedsrådet.

Stedfortrædere fra Sparkær blev Mette Bakmann Andersen som 1. stedfortræder og Lisbeth Lund. Fra Gammelstrup er Michael Væsel valgt som stedfortræder.

Annonce

Ny procedure

Menighedsrådsvalget er foregået efter en ny procedure, der blev effektueret med en ny valglov, der trådte i kraft ved årsskiftet. Med den nye lov finder valget til menighedsrådene sted efter en generalforsamlings-agtig fremgangsmåde.


Hvis der ikke kommer alternative lister tiltræder det nye råd med virkning fra første søndag i advent - i år er det den 29. november


Det vil sige, at der ikke længere opstilles lister på forhånd, men at menighedsrådsmedlemmerne vælges på stedet til valgforsamlingen ved anonym stemmeafgivning. Dermed opstilles og vælges de nye menighedsrådsmedlemmer samme aften.

Der er dog - også i Sparkær - mulighed for at opstille andre lister. Eventuelle alternative lister skal afleveres til valgbestyrelsen senest den 13. oktober, og sker det bliver der valg den 17. november.

Hvis der ikke kommer alternative lister tiltræder det nye råd med virkning fra første søndag i advent - i år er det den 29. november.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

VFF sætter sig tungt på førstepladsen - slår Silkeborg i topopgør

CORONAVIRUS

Live: Nye rejsevejledninger - rejser til Tyskland og Cypern frarådes

Annonce