Annonce
Kultur

Mennesket i fokus hos Galleri NB

Et af værkerne fra Sándor Szász. Værket hedder "The Invisible Kingdom". Foto: Galleri NB
Galleri NB åbner for en ny udstilling, hvor syv danske kunstnere vil være blandt.

Viborg: I dag åbner Galleri NB op for en ny udstilling, som efter eget udsagn er en omfattende temaudstilling med 15 internationale kunstnere.

Udstillingen går under navnet "Contemporary Human", hvilket er en artistisk stil, som på dansk hedder "nutidig figurativ kunst". Det er en kunstnerisk stil, som især har vundet frem i den anden halvdel af det 20. århundrede samt i det 21. århundrede. Udstillingen sætter fokus på mennesket "såvel figurativt som emotionelt."

Blandt de 15 kunstnere fremhæver galleriet selv israelske Shai Azoulay og ungarske Sándor Szász. Shai Azoulay er især kendt for sine ekspressionistiske malerier, hvor Sándor Szász laver undersøgende og registrerende collager.

Blandt de 15 kunstnere finder vi også syv danske kunstnere, som byder ind med mange forskellige former for kunst, men hvor mennesket selvsagt er i fokus. Kirsa Andreassen kombinerer således guldaldermaleriet i interaktion med 2D figurer, hvor René Holm holder sig til den mere klassiske form af malerier.

Thomas Andersson står for det skulpturelle i udstillingen, da man vil kunne se hans bronzeskulpturer, samt tyske Daniela Schönemans træfigurer.

Udover de ovennævnte vil Norge, Letland og Brasilien også være repræsenteret i udstillingen, da Henrik Kleppe Worm-Müller, Vilmantas Marcinkevicius og Peter Neuchs værker er en del af udstillingen.

Udstillingen vil være at finde hos Galleri NB indtil den 4. april.

Israelske Shai Azoulays kunst er i en noget anden retning end Sándor Szász. Her ses 'Afro Buzz'. Foto: galleri NB
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

Skuffet Viborg FF-træner efter uafgjort mod Skive: Det blev så svært som frygtet

Danmark

Danmark genåbner grænsen: Tyske, islandske og norske turister er nu velkomne

Viborg FF

Tilbagevendt angriber reddede point til Viborg FF i femte overtidsminut

Viborg FF

Så er hele truppen på plads - Tottenham-målmand spiller sæsonen færdig i Viborg

Annonce