Annonce
Sport

Mensah sparkede tre point hjem til Viborg FF - men Silkeborg forsvarede førstepladsen

Viborg FF vandt søndag ude over Hvidovre - men Silkeborg vandt også. Foto: Viborg FF
Oprykningsræset fortsætter mindst en uge endnu. Viborg FF vandt søndag 1-0 ude over Hvidovre efter en scoring af Jeff Mensah. Silkeborg hentede dog også tre point og forsvarede førstepladsen.

Hvidovre: Det bliver først i sidste spillerunde, at det bliver afgjort om Silkeborg eller Viborg FF tager den direkte oprykning til Superligaen.

Søndag vandt Viborg FF med 1-0 ude over Hvidovre, mens Silkeborg vandt ude over Fremad Amager. Dermed fører Silkeborg fortsat rækken med et point ned til VFF på andenpladsen.

Optakten til kampen var langtfra optimal for Viborg FF. Oliver Thychosen og Christian Moses måtte blive hjemme på grund af sygdom, og under opvarmningen blev Steffen Højer tvunget til at lave en ændring i startformationen, da det stod klart, at topscorer Andreas Albers ikke kunne spille på grund af lægproblemer.

Derfor måtte Morten Beck træde ind fra start på et hold, som i forvejen var uden offensiv-profilen Christian Sivebæk.

VFF fik dog alletiders mulighed for at få en drømmestart. Hvidovres keeper Filip Djukic sparkede bolden lige i fødderne på Nicklas Røjkjær, som blandt andet havde Mikkel Agger med sig. Røjkjær var dog alt for ubeslutsom og den store chance løb ud i sandet.

Starten var generelt voldsomt hektisk. Hvidovre fik også en fin kontrachance, som Lasse Hansen dog sparkede i sidenettet. VFF havde succes med at skabe plads på kanterne og fik ofte presset Hvidovre tilbage. Det endte dog for det meste med indlæg, som Hvidovres store centrale forsvarsspillere kunne heade væk - eller med for meget nipseri på kanten af Hvidovre-feltet.

Frederik Brandhof fik et godt skud sendt mod mål, men desværre lige på keeperen. Selv om VFF var ovenpå, så var hjemmeholdet ikke ufarlige. En enkelt gang blev Mikkel Knudsen efter trykkeligt rundet på backen, hvilket tvang Alexander Fischer til en redningsaktion foran mål.

VFF fik dog også endnu en mulighed. Et hjørnespark gav Nikko Boxall en hovedstødschance - men toppen af målrammen stod i vejen for en forløsende scoring.

På Kæmpernes Arena i Hvidovre blev der ikke sagt noget om udviklingen i de øvrige kampe, men de fleste VFF-supportere var stensikkert helt klar over, at Fremad Amager nogle kilometer derfra var gået til pause for 2-1.

Dermed var VFF på førstepladsen, da spillerne søgte mod tribunen med 0-0 på måltavlen.

Nervøs anden halvleg

Viborg FF fik ikke nogen særlig god start på anden halvleg. Spillet flød ikke rigtig, og det betød, at hjemmeholdet havde bolden mest og fik trykket VFF tilbage.

Alligevel var der noget meget vigtigt, som lykkedes for VFF. Gæsterne fik skubbet spillet frem. Mikkel Knudsen fik fat i en bold i højresiden og slog et fladt indlæg i feltet, hvor Jeff Mensah kom stormende og flugtede VFF i front.

Kort efter var der igen plads i Hvidovres ende, men Mikkel Agger var ikke beslutsom nok.

Det var tydeligt, at nerverne prægede kampen. Anden halvleg var uskøn med rigtig mange fejl og meget lidt sammenhængende spil.

Hvidovre havde mest spil, men fik sjældent truet Jónsson i VFF-målet. VFF fik heller ikke gjort megen væsen af sig offensivt. Indskiftede Tobias Bech bragede et frispark lige over mål, men ellers kom der ikke meget fra VFF i den ende af banen.

Tobias Bech fik sat lidt fut i offensiven og havde blandt andet en god dribletur og et kvalificeret skud, som Hvidovres keeper dog reddede.

I slutfasen blev det noget indianerbold og VFF havde flere fornuftige omstillingschancer, som ikke blev udnyttet.

VFF spillede ikke nogen god anden halvleg, men lykkedes altså med at hente de tre vigtige point.

Desværre for VFF, så fik Silkeborg også vendt tingene på hovedet i anden halvleg og vandt 4-3 over Fremad Amager.

Dermed forsvarede Silkeborg førsteplads - et enkelt point foran VFF.

Søndagens resultater betyder dog, at VFF er sikker på mindst at slutte på rækkens andenplads og dermed mindst en playoff om en plads i Superligaen.

Hvidovre-Viborg FF 0-1 (0-0)

Fodbold, 1. division

Mål: 0-1 Jeff Mensah (55.)

Gule kort: Rasmus Louie Larsen, Hvidovre, Simon Trier, VFF

Tilskuere: 1054

Viborg FF: Ingvar Jónsson - Mikkel Knudsen, Nikko Boxall, Simon Trier, Alexander Fischer - Frederik Brandhof, Jeppe Grønning - Jeff Mensah, Morten Beck, Nicklas Røjkjær (74. Tobias Bech) - Mikkel Agger (82. Casper Gandrup)

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce