Annonce
Læserbrev

Mental træthed – kan vi komme af med den?

Lone Kastberg Møldrup Venstre kandidat byrådet kommunalvalg i Viborg Kommune. Foto: Preben Madsen
Annonce

Læserbrev: Sikke et år at se tilbage på. Ingen havde forestillet sig, hvad vi skulle igennem til her, hvor vi står i dag.

Samfundssind, digital, online, forsamlingsforbud, nedlukning og hjælpepakker. Flere ting har været i spil for at få bugt med covid-19 og mutationer, som har vist sig. Mange tiltag og hensyn er taget, og  nogen har taget lettere på det end andre.

Hovedparten har en god tilgang dertil, viser hensyn og forholdt sig til de restriktioner, der er meldt ud løbende. Vi tilpasser os og afventer i håb om, at nu skal vi videre. Fordi vi alle er ansvarlige for egen og andres helbred.

Inden længe er der gået et år, og mental træthed er til trods for samfundssind ved at melde sig. Flere gange i den seneste tid har der været tilfælde, hvor flere mødes og samles.


Jeg tror mange er enige med mig i, at vi har brug for, at der nu vises en retning, en tydelig retning, som lukker samfundet op på en måde, så vi kan se fremad og give erhverv og studerende håb.

Lone Kastberg


Er det klogt og fornuftigt? Se lige hvordan det ser ud i vores kommune! Det giver god mening at se på, hvordan vi kan åbne op lokalt. Her er der da tale om en god tilgang til situationen og afspejles i de lave smittetal (De sidste 6 dage er der 5 smittede i kommunen).

Jeg tror mange er enige med mig i, at vi har brug for, at der nu vises en retning, en tydelig retning, som lukker samfundet op på en måde, så vi kan se fremad og give erhverv og studerende håb. En forsvarlig måde i en hverdag, hvor vi skal forholde og til at leve med corona.

Mange mindre erhverv kan med fornuft åbne op igen, og unge mennesker i skole kan med fornuft modtage undervisning, både i folkeskole og uddannelsesinstitutioner. Det er også samfundssind at åbne op på forsvarlig vis og tænke fremtid.

Alle er mærket af vores samfunds tilstand, så derfor skal der tænkes på nutid med et blik på fremtiden. Derved kan vi mindske mentaltrætheden. Åbne op regionalt med fokus og klare meldinger, så hverv og skoler kan planlægge en ordentlig åbning med blikket rettet mod fremtiden.

Corona forsvinder ikke bare, vi må lære at leve med den.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Her er forklaringen på kaos: Regionen indkalder langt flere end der er vacciner til

Debat

Debat: Boykot Vinter-OL i Beijing 2022

Annonce