Annonce
Viborg

Efter lynfyring: Ny chef i Meny vil satse på frugt og grønt

Mark Christensen er ny købmand i Meny på Marsk Stigs Vej, hvor han blandt andet vil have et særligt fokus på en stærk frugt- og grøntafdeling. Her sænkes nye, danske jordbær i disken. Foto: Morten Pedersen
I fem måneder har Meny på Marsk Stigs Vej stået uden decideret chef efter fyringen af Mads Nybo. Men nu er Mark Christensen på plads som den nye købmand i den nye butik.

Viborg: Der var ikke en gang gået to måneder, fra den nye Meny-butik på Marsk Stigs Vej var åbnet, til den daværende chef Mads Nybo fik sparket.

Meldingen fra Dagrofa - ejeren af Meny-butikkerne - lød, at der ”var behov for en anden købmand i butikken, således at vi kan skabe en endnu bedre købeoplevelse for vores kunder”.

Og den købmand er nu på plads.

38-årige Mark Christensen overtog tøjlerne i butikken den 1. maj efter fem måneder uden en decideret leder i butikken.

Han kommer fra en stilling i Spar, hvor han de seneste år har kørt rundt som fagchef for frugt og grønt. Inden da arbejdede han fem år som butikschef i Grønland.

- Men da min kone og jeg fik børn, synes vi, at det var tid til at vende hjem til Danmark og resten af familien, fortæller Mark Christensen, hvis kone oprindeligt er fra Viborg, mens han selv kommer fra Hjørring.

Tilbage i Danmark købte familien et hus i Birgittelyst, og da muligheden for at søge stillingen som butikschef i Meny på Marsk Stigs Vej opstod, slog Mark Christensen til.

21 år med frugt og grønt

Da Mark Christensen som 17-årig begyndte som elev hos Dreisler i Hjørring, skulle det vise sig at blive frugt- og grønt-afdelingen, der fik en særlig plads i hans arbejdsliv.

I Hjørring blev han dengang grøntchef, og som nævnt var han fagchef for frugt og grønt i Spar, inden han overtog jobbet som købmand i Meny.

- Mens andre købmænd ofte slår sig op på, at de er gode til vin, så vil jeg gerne være god til frugt og grønt. Jeg brænder rigtig meget for det område, og jeg har altid arbejdet med den del af varesortimentet på en eller anden måde, siger Mark Christensen.

Men det er ikke kun i frugt- og grønt-afdelingen, Mark Christensen håber at kunne sætte sit præg.

- Vi er en del af Danmarks førende fødevaremarked, så alt det her med slagter og delikatesse skal vi gøre endnu mere ud af. Men det skal være en butik for alle, så vi har discountmatch på 500 varer, så folk kan både få det ekstra gode og få det til en yderst fornuftig pris.

Tænker ud af butikken

Der er ikke så få dagligvarebutikker i Viborg, og da slet i det sydlige område, hvor Meny på Marsk Stigs Vej har til huse.

Der er eksempelvis hele tre Meny’er i Viborg, men det mener Mark Christensen kun gavner kæden.

Han anerkender dog, at der er meget konkurrence i området med Lidl, Rema 1000, Løvbjerg, Bilka og flere andre dagligvarebutikker tæt på, men han tror på, at Meny har det, der skal til for at skille sig positivt ud.

- Mange vil slå på prisen eller hvor mange varer, de har. Men først og fremmest skal man have den butik, hvor kunderne har lyst til at komme ind. Der skal være en god atmosfære i butikken med nogle spændende tiltag og aktiviteter, siger den 38-årige købmand og fortsætter:

- Jeg har eksempelvis lige været ovre på plejehjemmet for at høre, om vi kunne finde ud af noget sjovt sammen. Vi kommer også til at køre nogle forskellige tema-aftner, hvor vi kan komme ud af butikken og være en del af lokalområdet.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce