Annonce
Viborg

Mercantec bliver modelskole

Det skal være "federe" at gå på en erhvervsskole - og ikke mindst at fuldføre sin uddannelse.
Sammen med fire andre erhvervsskoler bliver Mercantec modelskole i projektet med titlen "Faglig stolthed og aktive elever i erhvervsuddannelserne".

Viborg: Stiger den faglige stolthed, øges chancen for, at færre unge dropper ud af deres uddannelse, inden de står med svendebrevet i hånden.

Dermed stiger sandsynligheden også for, at virksomhederne kommer til at mangle færre, end de 70.000 som mange prognoser fortæller, de vil gøre i 2025.

Hvis altså der ikke sker noget.

Det er med baggrund i disse bekymrende fakta, at Nordea-fonden har puttet 2,6 millioner kroner i projektet "Faglig stolthed og aktive elever i erhvervsuddannelserne", der i første omgang kommer fem danske erhvervsskoler til gode - herunder Mercantec i Viborg. Skolerne bliver modelskoler for alle de andre skoler.

- Modelskolerne er erhvervsskoler, som allerede er langt fremme i forhold til at arbejde med at skabe et attraktivt uddannelsesmiljø, og som kan være til inspiration for andre erhvervsskoler. Vi er rigtig stolte over, at Mercantec er udvalgt til projektet og forventer også selv at få et stort udbytte af at deltage, siger projektadministrator Christoffer Boserup Skov fra Mercantec i en pressemeddelelse.

Annonce

600 elever

Projektet "Faglig stolthed og aktive elever i erhvervsuddannelserne" løber over de næste halvandet år med 2,6 millioner kroner i støtte fra Nordea-fonden.

Det er VIA University College, der er projektleder og kører projektet i et tæt samarbejde med organisationen Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier (DEG).

Ud over de fem modelskoler vil der også indgå 10 såkaldte spredningsskoler. Dermed kommer projektet til at involvere cirka 600 erhvervsskoleelever og -lærere på i alt 15 erhvervsskoler med uddannelser til eksempelvis murer, tømrer, smed, mekaniker, maler, kok, gartner, sosu-assistent, frisør samt erhvervsuddannelser på kontor- og butiksområdet.

Når VIA og DEG over det næste års tid har udviklet og afprøvet nye undervisningsforløb i samarbejde med de 15 involverede erhvervsskoler, vil de nye undervisningsforløb blive gjort til koncepter.

Koncepterne bliver lagt online på en hjemmeside, så alle landets erhvervsskoler kan anvende den nye undervisning og få gavn af projektets erfaringer, resultater og nyudviklede undervisningsforløb.

Fra Nordea-fonden fortæller administrerende direktør Henrik Lehmann Andersen, at fonden støtter projektet for at styrke kendskabet til og prestigen af erhvervsuddannelserne.

- I Nordea-fonden ser vi det som vigtigt at bakke op om op et projekt, der vil forbedre studiemiljøet, øge fagligheden og fremme den faglige stolthed blandt eleverne på de danske erhvervsskoler, siger Henrik Lehmann Andersen.

Annonce
Forsiden netop nu
112

Kørte gennem landsby med 101 kilometer i timen: 37-årig i fængsel efter vanvidsture på Viborg-egnen

Viborg

Vinteren starter i august

Annonce