Annonce
Navne

Mere end 40 år som tillidsmand for KFUMs Soldatermission

Laurits Nielsen.
Laurits Nielsen er født i Rødding, hvor han har boet næsten hele sit liv. Sammen med sin hustru Anna havde de gennem 48 år hans fødegård. Han har altid været med i frivilligt arbejde. I morgen fylder han 85 år.

85 år: Laurits Nielsen, Kirkegade 39 a, Rødding, fylder i morgen den 30. maj 80 år.

Laurits Nielsen er født og opvokset i Rødding og arbejdede som ung ved landbruget samt virkede gennem syv år som kontrolassistent rundt på gårdene på egnen.

Laurits Nielsen blev i 1959 gift med Anna, og de overtog hans fødehjem, hvor de boede og arbejdede gennem 48 år. På et tidspunkt blev køerne solgt, og han havde gennem 16 år job på den daværende BP-benzinstation i Bjerregrav, som han både var meget glad for, og som samtidig var med til at styrke familiens økonomi.

Laurits Nielsen har det meste af sit liv været en meget aktiv deltager i det lokale foreningsliv i Rødding. Tidligere var han i perioder både formand og kasserer i Husmandsforeningen og i bestyrelsen for Rødding Vandværk.

Han var gennem 16 år valgt som medlem af Rødding Menighedsråd, heraf de 12 år som formand. Netop det kirkelige arbejde og menighedsfællesskabet har betydet meget både til hverdag og fest.

Bog fra Gyldendal

Anna og Laurits Nielsen blev for et par år siden opfordret til at medvirke i en bog, udgivet af Gyldendags Forlag, som beskriver flere ældre menneskers livsopfattelser og livsværdier gennem et langt liv rundt i Danmark.

Det er blevet til et fantastisk kapitel i bogen med flotte helsidesportrætter, om et ægtepar, som altid har levet sammen i harmoni og fordragelighed.

Et eksempel er, da de for mange år siden var på tur i bilen sammen med et barnebarn.

Laurits Nielsen hører ikke så godt på sit højre øre. Derfor måtte Anna snakke lidt højt til ham. Barnebarnet spurgte, hvorfor bedsteforældrene var oppe at skændes, hvad de nu slet ikke var.

Tillidsmand

Laurits Nielsen har gennem mere end 40 år bestridt endnu et tillidshverv som tillidsmand for KFUMs Soldatermission i Rødding og Ingstrup.

Der er gennem årene solgt et utal af lodsedler og lavet indsamlinger til fordel for KFUMs Soldaterhjem landet over. I de samme godt 40 år sad Anna i bestyrelsen for den lokale kreds.

Endvidere har både Anna og Laurits Nielsen i næsten ti år en gang hver anden uge været frivillige i KFUMs Soldatermissions genbrugsbutik i Ravnstrup, hvor de handlede genbrugsvarer med kunder i butikken.

Anna og Laurits Nielsen har tre sønner, tre svigerdøtre og syv børnebørn. De har de seneste 12 år boet i en pragtfuld villa med panoramaudsigt over Rødding Sø og området deromkring. Og så har havebrug gennem mange år været en del af tilværelsen, hvor de har stillet deres have til rådighed for mange åben have arrangementer.

Den frodige have ved villaen er fortsat en kærkommen fritidsinteresse. Et år lavede de et åbent publikumsevent – tre på stribe - sammen med to naboer, hvor der var to åbne haver og en nabo, der i stor stil laver glaskunst.

- Jeg har læst Viborg Stifts Folkeblad, siden jeg lærte at læse i skolen i Rødding. Den har været en daglig nyhedskilde i familien i næsten 100 år, fra mine forældre startede på fødegården i 1923. Vi har også sammen været på busrejser til mange europæiske lande. Vi har aldrig været ude at flyve. Det burde vi måske have lidt goodwill for i disse klima-tider?

- Jeg havde for godt et par år siden en ondsindet lungehindebetændelse, som det tog lang tid at komme over. Kroppen er lidt medtaget, men heldigvis er hjernecellerne stadig i fuld vigør, slutter 85-års fødselaren med et glad glimt i øjet og fortæller, at han hver mandag deltager i pensionistaktiviteter på plejecentret Højvangen i Ørum.

Fødselsdagen fejres med den nærmeste familie.

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Viborg FF For abonnenter

Chancen kan komme - før man venter den: Emil Scheel nåede knap at varme op, før han skulle på banen

Annonce