Annonce
Viborg

Mere end et vinhus: Chateau Holm byder på vin i øjenhøjde

God vin og ærlig vejledning er nogle af ingredienserne i Chateau Holm, der ligger i Viborgs sydby og drives af Rikke og René Holm. Foto: Morten Dueholm
Bag Chateau Holm i Viborg står Rikke og René Holm, og de er bestemt ikke vinsnobber, men ægte vinentusiaster.

Viborg: God vin og ærlig vejledning er nogle af ingredienserne i Chateau Holm, der ligger i Viborgs sydby og drives af Rikke og René Holm. Vinhuset er mere end et vinhus. Her bobler passionen, og den får ejerne til at gå både nye og anderledes veje.

René Holm har en fortid i restaurationsbranchen og derfra et stort netværk og vinkendskab, som parret udvælger vinene på. Rikke Holm kommer fra en chefstilling inden for detailbranchen. Vinhuset har været mange år på tegnebrættet, men sidste år realiserede de to det, og i år er Rikke Holm gået ind fuld tid på driften.

- Vores vinkælder er under huset, hvor vi bor, vi pakker i dagligstuen, og vi rejser selv ud og håndplukker hos vores leverandører. Samtidig er mange af vores leverandører vores venner gennem mange år – 30 og 20 år for to af deres vedkommende – og de producenter, som vi har vine fra, er nok mindre kendte i Danmark, men meget kendte i deres hjemlande, siger Rikke Holm.

Hun fortæller, at vinhuset udspringer af en passion for vin, og at det blev realiseret, fordi familien besluttede sig for at ryste posen og se på, hvad der egentlig skal fyldes i livet og hverdagen.

- Nogle gange skal man stoppe op og se på, om vi bruger vores tid der, hvor vi også får mest igen. Vi har lyst til at prøve det, og samtidig giver det at være selvstændig mig en anden fleksibilitet, som vi mener kommer vores børn til gode i form af tid til dem på en anden måde, siger Rikke Holm.

Selvom producenterne af vin til Chateau Holm stadig er forholdsvis ukendte i Danmark, så er det ikke tilfældet i deres hjemlande. Blandt andet kan det nævnes, at Pierce Brosnan er ambassadør for Bellini Cocktail fra Canella, mens Foss Marai i Italien samarbejder med både Dolce & Gabbana og Lamborghini.

Annonce
Rikke Holm har en særlig Wine-on-wheels bil.

Mange events

Vinhuset har fået en flot modtagelse. Allerede nu er der to ansatte på timebasis ud over Rikke Holm, og leverandørerne, der kommer fra Tyskland, Italien og Frankrig, er vokset fra tre til 11. Sortimentet emmer af mangfoldighed, og generelt er folkene bag Chateau Holm ikke bange for at prøve nye ting af.

- Smag er en individuel oplevelse. At jeg synes en vin er fantastisk, betyder ikke, at du også synes det, siger Rikke Holm.

Ud over salg af vine online står Chateau Holm også bag vinsmagninger – i øjenhøjde – og fredagsbar.

- Et eventbureau er vi naturligvis ikke, men vi vil gerne skabe aktiviteter og deltage i arrangementer og selv arrangere også, siger Rikke Holm.

Vin i hanerne

Iværksætterlysten viser sig også i vinhusets seneste tiltag. Det er en Wine and Prosecco Van kaldet Wine On Wheels. Den lille vogn ruller ud i landet – med vin i hanerne, og folk er vilde med den.

- Jeg så en lignende på nettet og snakkede med folkene bag den. Den er i London, og mig bekendt er vores den eneste i Danmark. Der er mange tilbud af denne type til øldrikkere, men ikke til vindrikkere. Vi vil gerne tilbyde et alternativ, siger Rikke Holm.

Hun forklarer, at der ingen problemer er med at hælde vin – og endda cocktails – på hanerne i vognen og skænke dråberne til gæster på både festivaler, gadefester, bryllupper og andre sociale sammenhænge. Wine On Wheels kan således både købes som en standardpakke – med for eksempel 600 glas vin og to timers betjening – eller som individuelt tilpassede løsninger.

- Vi kan for eksempel servere vin til maden og så cocktails om aftenen. Folk ringer bare, hvis de vil høre om mulighederne, siger Rikke Holm, der glæder sig over, at Wine On Wheels har været ude på køre hver weekend siden opstarten i august.

- Nogle gange er man nødt til at gøre noget andet. Tiden er simpelthen til at satse. Jeg gør aldrig noget halvt, jeg dedikerer mig helt, og når jeg står foran noget, som jeg ikke har prøvet før, så tænker jeg som Pippi Langstrømpe, at det kan jeg sikkert sagtens finde ud af – eller lære, siger Rikke Holm.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Betinget fængsel til 31-årig hash-pusher

Annonce