Annonce
Sport

Hæder til Viborg-løbere - får flotte priser af Dansk Atletik Forbund

Thijs Nijhuis er igen blevet hædret for et flot 2020. Arkivfoto: Morten Dueholm
Thijs Nijhuis havde et formidabelt 2020. Det er også blevet bemærket i Dansk Atletik Forbund. Viborg-løberen er blevet hædret med prisen "Årets Præstation" ved DAF Awards. Også Ingerlise Villum Jensen fra Viborg AM blev hædret.

Løb: Thijs Nijhuis er bestemt ikke uvant med at få hæder.

De flotte præstationer siden skiftet til maratondistancen har vakt opsigt.

Løberen fra Viborg Atletik og Motion har på kort tid etableret sig som en af landets helt store løbeprofiler med historisk gode tider på den mytiske distance.

Annonce

I 2020 kvalificerede han sig til OL på distancen. Og han lagde dermed nye alen til sin udvikling som maratonløber.

Det er naturligvis blevet bemærket i Viborg, hvor vandt Folkebladets Årets Sportsnavn i både 2019 og 2020.

Og nu har han så vundet en endnu større pris. Torsdag blev det offentliggjort, at Thijs Nijhuis vandt prisen "Årets Præstation" ved det såkaldte DAF Awards, som Dansk Atletik Forbund står bag.

Om prisen

Årets Præstation er en kategori, der anerkender præstationerne. 

En præstation kan være mange ting: Det kan være en enkeltstående sportslig præstation fra det forgangne år. Det kan være en anerkendelse af præstationer over længere tid. Og det kan være et stærkt comeback, en flot placering, en fantastisk fight, en stor overraskelse eller lignende. 

Årets Præstation kan uddeles til en enkeltperson eller til et hold.

- Thijs klarede OL krav to gange i 2020, slog en dansk rekord og viste ellers et utroligt højt niveau igennem hele sæsonen! Thijs har rykket sig fra en dygtig løber til en løber med resultater i internationale klasse, lød det i indstillingen til prisen.

Thijs Nijhuis bruger hele 2021 på at forberede sig til sin deltagelse ved OL.


Thijs klarede OL krav to gange i 2020, slog en dansk rekord og viste ellers et utroligt højt niveau igennem hele sæsonen


Maratonløberen var ikke den eneste løber fra Viborg Atletik og Motion, som blev hædret.

Også Ingerlise Villum Jensen fik del i en pris. Prisen Årets Præstation for Masters går nemlig til det danske stafetlandshold i K70, som fik ram på verdensrekorden på 4 x 200 meter.

- Historien om de fire kvinder tog fart i medierne og tiltrak sig opmærksomhed mange steder fra. Det er historien om at atletik er en sport for livet – en livsbekræftende historie om vilje og målrettethed, at ”livet” ikke slutter selvom dåbsattesten bliver mere gylden og at ”bump på vejen” ikke sætter en stopper for at dyrke sin idræt.

Ingerlise Villum Jensen var med til at sætte verdensrekord og har nu fået del i en pris, som Dansk Atletik Forbund har uddelt. Arkivfoto: Morten Pedersen


- De fire kvinder satte sig det mål at slå rekorden og lavede en plan. De har trænet sammen hele efteråret og der er blevet øvet skifte til den store guldmedalje. Udover de idrætsmæssige ambitioner har projektet medført et unikt venskab blandt fire kvinder, som måske tidligere har set sig som konkurrenter.

- De er virkelig forbilleder på, hvad man fysisk kan opnå på trods af alder med medfølgende skavanker og derved opmuntrer andre masters og nye atletikinteresserede i at forsøge sig i træningstøjet, lyder begrundelsen for prisen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce