Annonce
Erhverv

Mere plads til gin og vodka på Samsø

Mads Nielsen står bag Sams Island Distillery sammen med Jesper Machholm. Foto: Jørgen Høg
Sams Island Distillery bliver større. Større produktion og nyt smagningslokale skal give mere omsætning og få flere kunder til at smage på den lokale spiritus.
Annonce

TRANEBJERG: Samsø-destilleriet Sams Island Distillery udvider forretningen.

- Vi er ved at flytte til større lokaler. Vi vokser og skal bruge noget mere plads og kapacitet, fortæller den ene af de to grundlæggere, Mads Nielsen.

Sams Island Distillery er en lille iværksættervirksomhed, som har været i gang i godt to år. Virksomheden producerer gin, vodka og rom af lokale råvarer og er inspireret af Samsøs natur.

- Indtil nu har vi været i et baglokale i et tidligere bageri, men nu flytter vi ned til øens største by, Tranebjerg, på hovedgaden og får nogle store flotte lokaler, fortæller en glad Mads Nielsen.

De nye lokaler giver plads til både en større produktion og et smagningslokale, hvor man planlægger at holde åbent hver dag hen over sæsonen. Desuden vil der være mulighed for fremvisninger af destilleriet tre-fire gange om ugen i løbet af sommeren.

Sams Islands Distillery

  • Virksomheden producerer gin, vodka og rom med lokale råvarer
  • Sams Island Råm er lavet på danske sukkerroer og må derfor ikke officielt kaldes rom

  • Destilleriet har 50 forhandlere i Danmark, blandt andet high end-barer og Michelin-restauranter

  • Virksomheden solgte omkring 10.000 flasker i 2018
Annonce

Myregin med lokal historie

En vigtig del af virksomhedens identitet er forholdet til Samsø.

- Folk kan godt lide den lokale historie. Vi bruger de lokale råvarer, for eksempel egetræ, som vi lagrer vores rom på, og lokale myrer, der giver smag til vores gin. Det er et fint produkt, der smager godt, siger Mads Nielsen.

Og det lader til, at kunderne er enige. Det første år solgte destilleriet omkring 3000 flasker, og sidste år var det steget til 7000.

De to grundlæggere, Mads Nielsen og Jesper Machholm, gør så meget som muligt selv også i forbindelse med den forestående flytning.

- Vi har ingen investorer. Vi er to fyre, der har startet det op, og det er vores penge, vi har sat i, og vi har fået dem tilbage, siger Mads Nielsen.

Annonce

Romantik og rabarber

Det betyder, at de to har økonomisk og kreativ frihed til at lave lige dét, de brænder for.

- Sidste sommer gik jeg en tur på stranden med min datter. Vejret var fantastisk, himlen var helt lyserød, og der kom en traktor med rabarber kørende forbi. Der blev jeg lidt pladderromantisk og besluttede, at vi skulle lave en rabarbergin. Næste dag ringede jeg til en lokal producent og bestilte 100 kilo rabarber. Så lavede vi 400 flasker, fortæller Mads Nielsen.

Han ved ikke nøjagtigt, hvor meget de har investeret i udvidelsen af destilleriet, og det er typisk for deres tilgang til forretningen.

- Vi har den holdning, at vi skriver vores strategi med blyant, for så kan vi altid ændre på den hen ad vejen. Jesper plejer at sige, at vi bygger flyveren, mens vi flyver. Så længe vi kommer fremad og holder os oppe, så går det godt, siger Mads Nielsen.

Mads Nielsen i gang med at suge myrer op i skovbunden på Samsø. Myrerne anvendes som smagsforstærker i den specialfremstillede gin. PR-foto
Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

Knivmand fra Sct. Mathias Centret er sigtet for drabsforsøg: Blev fængslet i bare fødder

Sport

Fisker forlænger med Viborg HK

Annonce