Annonce
Viborg FF

Se videoanalysen: Mesterlig redning holdt VFF fra point - nordjysk vinder af medrivende opgør på Energi Viborg Arena

Viborg FF og AaB gav flere end 6000 tilskuere en fremragende og medrivende fodboldkamp. VFF kæmpede til det sidste og havde chancen for at udligne, men en mesterlig Jacob Rinne i AaB-målet forhindrede en sen udligning.

Fodbold: Viborg FF og AaB leverede i den grad varen, da de to klubber søndag eftermiddag boksede løs på hinanden i en vanvittig fodboldkamp på Energi Viborg Arena.

Desværre for VFF, så endte nordjyske AaB med at vinde 3-2 i en kamp, hvor VFF var med i kampen om point indtil allersidste fløjt.

Flere end 1000 nordjyske tilskuere og et generelt flot besøgt Energi Viborg Arena sørgede for, at der var tændt godt op under spillerne fra start.

Annonce

De to hold lagde ud i et højt tempo, hvor AaB prøvede at tage spillet til sig, mens VFF virkede giftige på omstillinger.

Det gav blandt andet en fin skudchance til Tobias Bech, mens AaB sværmede omkring målet i forbindelse med en dødbold.

Men det blev VFF, som viste, at holdet ikke har glemt at udtænke kreative dødboldsløsninger.

I stedet for at slå et højt hjørnespark ind til duel, så smækkede Christian Sørensen en flot, flad bold ind foran, hvor Mads Lauritsen kom til med en bred inderside, som Jacob Rinne ikke kunne nå at reagere på.

Det var en hel vild fodboldkamp på Energi Viborg Arena. I den sidste ende trak AaB det længste strå. Foto: Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix

Dermed var VFF i spidsen.

Det fik ikke de to hold til at trykke på bremsen. Blot seks minutter senere var det AaB, som truede i VFF-feltet. Først reddede Lucas Lund et hovedstød, hvorefter han også reddede en retur tæt under mål, inden Mathias Ross ramte storskærmen med det tredje forsøg.

VFF prøvede at svare igen. Hollandske Grot arbejdede godt i venstre side og skabte noget ravage, men som set tidligere, så manglede skarpheden på den sidste aflevering og inde i boksen.

Det var i det hele taget voldsomt livligt med højt tempo og fint spil.

Efter en lille halv time fik VFF en god chance. Højholt måtte strække sig for at stoppe Grot, og Jacob Rinne i AaB-målet samlede tilbagelægningen op.

Kampen i tal

Viborg FF-AaB 2-3 (1-1)

Fodbold, Superligaen, 8. spillerunde

Mål: 1-0 Mads Lauritsen (10.), 1-1 Pedro Ferreira (45.), 1-2 Pedro Ferreira (54.), 2-2 Sebastian Grønning (84.), 2-3 Kasper Kusk (87.)

Gule kort: Jeppe Grønning, Jakob Bonde, Viborg FF. Milan Makaric, AaB

Tilskuere: 6014

Dommer: Peter Kjærsgaard

Viborg FF: Lucas Lund - Daniel Anyembe (85. Frans Putros), Lars Kramer, Mads Lauritsen (51. Kellian van der Kaap), Christian Sørensen - Jeppe Grønning (85. Clint Leemans), Jakob Bonde, Justin Lonwijk - Jay-Roy Grot (77. Ibrahim Said), Sebastian Grønning, Tobias Bech (77. Sofus Berger)

Det gav et inddirekte frispark i feltet. Desværre for VFF ramte Grot lige ind i den fremstormende AaB-mur.

Der blev også gået til den i tacklingerne. Eksempelvis var Jeppe Grønning meget hård ved sin tidligere holdkammerat Kristoffer Pallesen. Tacklingen indbragte anføreren en advarsel, som AaB-bænken mente var i underkanten.

Der var endnu flere løse småchancer i begge felter, men i halvlegens sidste minut lykkedes det så for AaB at udligne.

Et hjørnespark blev slået til forreste stolpe, hvor Pedro Ferreira kom først og snittede bolden i nettet.

Anden halvleg blev endnu vildere

Anden halvleg begyndte også livligt. VFF satte et par gode angreb sammen. Et af dem gav et indkast langt fremme. Det sendte Sørensen ind foran, hvor det blev forlænge til Sebastian Grønning, som tæmmede bolden, men ramte forbi bolden, som Rinne så samlede op.

Kort efter blev stadion dog stille, da VFF'ere og AaB'ere panisk vinkede efter hjælp. Mads Lauritsen havde nemlig slået sig slemt i duellen og lå ubevægelig på græsset.

Heldigvis var han efter lidt behandling så klar, at han selv kunne gå fra banen og blive afløst af Kellian van der Kaap, som dermed fik debut for VFF.

Men situationen gav AaB lidt momentum. Christian Sørensen gav et dumt hjørne væk, og det blev dyrt. Først blev en afslutning reddet op på overliggeren, men i andet forsøg sendte Pedro Ferreira sit andet mål i nettet.

Dermed havde AaB vendt kampen på hovedet, og det var op til VFF at komme tilbage igen.

Og det prøvede VFF i den grad på.

Efter lidt tilløb begyndte VFF så at sige at hamre på for en udligning.

I løbet af et enkelt minut havde både Sebastian Grønning og Lonwijk store chancer. Først fandt et fint indlæg frem til sidste sæsons topscorer, som dog lossede bolden langt over mål. Kort efter fik Lonwijk god plads i feltet, men hans skud blev blokeret.

Kort efter ramte Christian Sørensen præcist på et hjørne. Sebastian Grønning kom godt til den og headede godt, men Rinne i AaB-målet var vaks.

Men i slutfasen kunne AaB ikke længere stå imod. Efter et par brændte chancer fandt et indlæg Sebastian Grønning, som steg op og pandede bolden ind til 2-2 med fem minutter igen.

VFF kunne dog ikke glæde sig længe. Allerede to minutter efter brød AaB igennem i VFF's venstreside - og et fladt indlæg blev sendt ind til Kasper Kusk, som bragte AaB på 3-2.

I sidste minut maste VFF virkelig på. Ibrahim Said vrikkede sig fri i feltet og sendte en fremragende afslutning mod mål. Jakob Rinne i AaB-målet hev dog en intet mindre end mesterlig redning frem, som holdt bolden ude af målet.

Og dermed reddede han tre point til AaB i en fuldstændig vanvittig fodboldkamp, hvor de to hold gjorde god reklame for dansk fodbold.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Så er den sidste gerningsmand fra brutalt hjemmerøveri blevet dømt: Blodet dryppede ned på det tøj, som de var i gang med at stjæle

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

Projekt til 20 millioner er forsinket: Anlæg af Banebyparken skulle være i gang nu - men den kommer

Viborg For abonnenter

'Et flot stadion med forfærdeligt grimme farver': Endelig forvandles facaden på byens fodboldmekka

Bjerringbro

Skovplan: Ingen planer om at sprænge træer i lokal skov væk

Viborg FF

Dårlig kvalitet i Vejle var en enlig svale - Viborg-træner har set spillerne reagere positivt efter skidt indsats

Viborg

- Jeg ser et lyntog (drevet af certificeret grøn strøm) holde på perronen klar til afgang. Skal du med?

Viborg FF For abonnenter

Bagkanten: Det eneste gode ved Vejle-kampen var, at Viborg FF ikke tabte

Viborg FF

På stadion for allerførste gang: Nu skal søndagskaffe-deltagere til superligabold i Viborg

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sport

Et stærkt felt med fem ildsjæle - her er kandidaterne til prisen som Årets Idrætsleder

Danmark

En lugt af død bredte sig i kvarteret: - Naboerne spurgte, om jeg havde lig i drivhuset

Debat For abonnenter

Julefrokost - jeg vover det alligevel

Rundt om Viborg For abonnenter

Borgerne skal have indflydelse på, hvilke boliger der bygges på meget omtalt grund

Debat

- Hvis det betyder, at vi gamle skal passe hinanden som gode naboer, takker jeg nej

Annonce