Annonce
Læserbrev

Mette skylder en forklaring

Annonce

Læserbrev: Hvorfor må folk samles i Bilka, men der må ikke være én kunde af gangen hos frisøren? Hvorfor holdt regeringen ikke vejret fire dage i november og ventede på SSI’s rapport, som pegede på, at aflivningen af minkerhvervet ville være tenderende til overdrevet, og dermed kunne man have sparet danskerne for yderligere gæld på op mod 18 milliarder kroner i erstatning til de nedlukkede minkfarme?

Hvorfor fravælger regeringen at dele de faglige betragtninger, der danner grundlag for dens handlinger? Hvorfor kan regeringen i skrivende stund godt afvente faglige vurderinger for tidligere genåbning af (dele af) landet?

Og jeg kunne blive ved.

Tilliden til regeringens håndtering synes dalene i takt med, at liberale erhverv begynder at tage sagen i egen hånd og åbne til trods for de igangværende restriktioner.

Svarene på spørgsmålene må vi selv finde. Ét kunne være, at regeringen med Mette i spidsen mener, at befolkningens generelle opbakning til hendes nedlukning af Danmark og måden, hvorpå hun har gjort det, giver tilladelse til at fastholde grebet til trods for, at nogle kommuner har ekstremt få smittede pr indbygger (15 i Viborg kommune i sidste uge, med knap 96.000 indbyggere).


Det tyder på manglende respekt for vores unge skoleelever, hvis trivsel og (faglige) udvikling er nedadgående med hastige skridt.


Det tyder på manglende respekt for vores unge skoleelever, hvis trivsel og (faglige) udvikling er nedadgående med hastige skridt. Familier er ekstremt pressede med hjemmeundervisning. Ældre sidder ensomme på plejehjemmene ect.

Til dem, som måtte tænke, om jeg dog ikke har respekt for covid-19 mutationer og konsekvenserne, hvis det ikke holdes nede: Jo helt bestemt! Men jeg mener godt, at man ved inddragelse, åbenhed og tillid kan sikre en balance. Jeg har nemlig også dyb respekt for de penge, regeringen må låne på baggrund af dens beslutninger.

Kritikere af disse betragtninger må have en manglende forståelse af, at staten ikke er en pengetank. Staten har de penge, du tjener. Det betyder, at regeringen i øjeblikket finansierer lukningen ved at låne pengene (de skal betales tilbage), eller ved at lade dig betale mere i skat. “Der findes ingen offentlige penge, der findes kun dine penge”. Margaret Thatcher 1983.

Hvilket også giver anledning til at svare på Niels Dueholms konstatering i denne avis den 16. februar: Kritikken af regeringens håndtering af covid-19 beror ikke på en misundelse af Mette Frederiksens popularitet. Kritikken beror på en begrundet bekymring for respekten af, hvordan danskernes penge forvaltes, nu og på sigt.

For vi vil jo også gerne have kvalificeret velfærd i morgen, herunder flere hænder til børn og ældre. Man kan ikke blæse og have mel i munden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Her er forklaringen på kaos: Regionen indkalder langt flere end der er vacciner til

Debat

Debat: Boykot Vinter-OL i Beijing 2022

Annonce