Annonce
Mad og drikke

Michelle Kristensens sommeropskrift: Fasters lagkage

Michelle Kristensen har givet sin fasters lagkage et tvist. Foto: PR
Annonce

Til 10 stykker kage.

Det skal du bruge:

Bærmos

450 g frosne blåbær

1 spsk. akaciehonning

Bund

2 æg

60 g kokossukker

225 g skyr

2 tsk. bagepulver

1 drys salt

1 spsk. fiberhusk

80 g fuldkornsrismel

Fyld

3 dl fløde

2 dl cremefraiche 18 %

1 spsk. akaciehonning

0,5 tsk. vanilje (kan udelades)

Topping

2 tsk. kanel

Eventuelt mynteblade til pynt

Sådan gør du:

Kom bær og honning i en gryde, og sæt den over kog ved svag varme uden låg. Kog bærrene, indtil de har marmeladekonsistens. Det tager cirka halvanden time alt efter, hvor meget væske der er i blåbærrene.

Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

Pisk æg, kokossukker, skyr, bagepulver og salt sammen og rør herefter de resterende ingredienser i dejen.

Fordel dejen til bunden i en lille bradepande med bagepapir med en dejskraber. Den skal være cirka halvanden centimeter høj. Bag bunden i 15 minutter.

Piske fløden stiv og vend cremefraiche, honning og vanilje i flødeskummen.

Smør bærmosen på bunden, når begge dele er kølet helt af, og fordel flødeskumsfyldet ud over hele kagen. Drys med kanel og pynt eventuelt med mynteblade.

Kagen kan holde sig i tre dage på køl.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Lad os sikre den bedst mulige velfærd

Sport For abonnenter

Følelsen af en god sæsonstart - Viborg FF har lagt godt fra land uden at ramme hverken top- eller bundniveau

Danmark For abonnenter

Professionel fodboldspiller slipper for karantæne efter konkursdrama: Boligforeninger snydt for millioner

Annonce