Annonce
Viborg

Midt- og østjyske landmænd ruster sig til fremtiden

Formanden for Landboforeningen Midtjylland, Frede Lundgaard Madsen, er blandt initiativtagerne til den store fælleskonference. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Stor fælleskonference skal give landbrugsfamilierne bedre mulighed for at lægge den rigtige strategi for deres bedrifter.

Viborg: Formanden for Landboforeningen Midtjylland, Frede Lundgaard Madsen, har flere gange i folkebladet slået til lyd for, at landbruget skal udvikle sig i en retning, så erhvervet opnår accept i både befolkningen og blandt beslutningstagerne. Har man ikke den accept, har man ingen fremtid som erhverv, mener Frede Lundgaard Madsen.

Han er da også en af idémændene bag en storstilet konference, hvor syv midt- og østjyske landboforeninger i november går sammen om at stille skarpt på klimaforandringer, finansielle krav og nye trends hos forbrugerne.

- Vi har valgt netop de tre temaer, fordi de har stor betydning for landbrugets udvikling. På konferencen kommer vi ikke uden om nogle af de store udfordringer, landbruget står overfor, men vi vil især have blikket rettet mod de muligheder, der også er inden for vores erhverv. Vi kan ikke diktere, hvad der sker rundt om os, men vi kan ændre vores egen tilgang og udvikle landbruget. Det er en nødvendighed, for at vi forsat har "license to produce", siger Frede Lundgaard Madsen i en pressemeddelelse om den ambitiøse konference.

Annonce

Familie-beslutning

Målet med landbrugskonferencen er at rejse en lang række spørgsmål, som landmændene kan reflektere over sammen med familien. Derfor er ægtefæller også inviteret til at deltage.

- På landbrugskonferencen kan landmanden forvente at få ny viden og inspiration, som han kan tage med hjem, reflektere over og drøfte sammen med familien og sine rådgivere. Den enkelte landmand er nødt til at lægge en strategi for, hvordan hans bedrift kommer til at matche den fremtid, vi ser ind i. Hvad skal der til? Hvad skal der satses på? Skal der ske en forsat ekspandering, eller skal landmanden vælge en nedslidningsstrategi og slutteligt en afvikling? Der er ingen nemme løsninger, og det rigtige svar findes kun hos den enkelte landmand og hans familie, siger Frede Lundgaard Madsen.

Foreningerne arbejder på at gøre konferencen til en tilbagevendende begivenhed hvert år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce