Annonce
Viborg

Midtbyen: Behøver det være så grimt?

Karin Bang. Arkivfoto: Morten Dueholm/Scanpix


Annonce

Læserbrev: Jeg undrer mig – og jeg ærgrer mig. I går gik jeg en lille tur i Viborg. Der har for nylig været livlig debat i avisen i anledning af, at Latinerly har fået tilladelse til at benytte Latinerhaven til servering. Én ting er, at restauranten nu har gennembrudt muren, lavet en trappe og stillet en lang række borde og bænke op i haven ved Mathias Gade, noget ganske andet er: Hvorfor har kommunen ikke stillet krav til bænkes og bordes udseende?

Medejer af Latinerly, Niels Holm, har udtalt, at trappen op til haven er lavet med respekt for det smukke anlæg, og formanden for teknisk udvalg, Johannes Vesterby (V), mener, der er tale om en forholdsvis diskret udeservering. Det kan der sættes spørgsmålstegn ved. I mine øjne er antallet af borde og bænke for stort, og deres udseende passer overhovedet ikke til den gamle have. Det er synd.

Hvor er respekten for stedet? Hvorfor har man ikke, når galt skulle være, valgt borde og bænke, der svarer til de kendte hvidmalede bænke, der klæder både haven, Borgvold og Domkirkepladsen?


Hvor er respekten for stedet?


Min ærgrelse hører desværre ikke op her, for der skal mere liv i byen – også på de historiske torve, har Johannes Vesterby udtalt, og her skal man tage hensyn til de rammer og værdier, den ældste del af byen er så rig på. Det er bestemt fint med liv i byen, men er der taget hensyn til de historiske værdier på Hjultorvet, der nu er plastret til med forskellige former for legeredskaber til børn og hængekøjer i diverse kulører? Det kan man vist ikke påstå.

Som noget nyt har kommunen i år opstillet plantekummer på pladser og torve – også på Hjultorvet. En rigtig god idé. Kummerne er plantet til med sunde, robuste planter: flerårige, insektvenlige danske stauder og blomster, der skal give et mere naturligt og bæredygtigt byrum. For at kummerne med planterne skal komme til deres ret, skal de stå frit og ikke klemmes inde af legeredskaber.

På Hjultorvet er der flere typer udeservering. Hvor langt ind på torvet er det rimeligt, de skal strække sig med mindre pæne borde og stole og uskønne sandwichskilte?

I debatten om Latinerhaven skrev chefredaktør Lars Norup, at haven ikke skulle tivoliseres. Den overhaling burde Hjultorvet også have været forskånet for.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Annonce