Annonce
Viborg

Midtbyen mangler op mod 25.000 kunder hver måned

Fischers Plads i Viborg. Arkivfoto: Morten Pedersen
Nikolai Norup fra Konservative ønsker ny parkeringsplads før renoveringen af de gamle.
Annonce

Viborg: Det kan ikke hjælpe noget, at vi påstår, at der er parkeringspladser nok i Viborg, når det ikke er den oplevelse, kunderne udefra har. Allerede nu mangler midtbyen 20.000-25.000 besøgende hver måned, og så må vi skabe nye p-pladser, før vi kan begynde at reparere de gamle.

Det var synspunktet fra Nikolai Norup, Konservative, da byrådet i går diskuterede parkeringssituationen i Viborg by.

Forhistorien er, at Fischers Plads mistede 140 p-pladser, da anlægget viste sig at være nedslidt og nedbrudt. Nu besluttede byrådet så at sætte 18 millioner kroner af til at genetablere de 140 pladser og forberede anlægget til at bygge ovenpå.

Konservative ønsker, at der først skal skabes godt 200 nye parkeringspladser ved at bygge et helt nyt anlæg i hullet ud mod Sct. Jørgens Vej.

Formanden for teknisk udvalg, Johannes Vesterby (V), sagde, at byrådet skal sørge for erstatningspladser, så byggearbejdet bliver til mindst mulig gene for handelslivet.

Martin Sanderhoff (S) støttede forslaget om en analyse, før arbejdet sættes i gang, mens Flemming Gundersen fra Enhedslisten kaldte det en fordrejet debat, fordi det drejer sig om at få fortalt folk, at der er p-pladser nok i Viborg.

Nikolai Norup mener, at der skal etableres ekstra parkeringspladser i Viborg hurtigst muligt. Foto: Morten Pedersen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce