Annonce
Viborg

Midtbyens Gymnasium bliver forsinket

Nu er bymidten for alvor blevet en stor byggeplads. Foto: Morten Dueholm

Årtiers største skolebyggeri i Viborg skrider frem. 2018 bliver året, hvor Viborg Baneby for alvor tager form, men problemer med betonpiller forsinker åbningen.

Annonce

Viborg: Mercantec må erkende, at det nye gymnasium ved banegården ikke åbner så tidligt som forventet.

Det hedder sig nu, at de cirka 1100 gymnasieelever og de 130 lærere først kan rykke ind i løbet af foråret 2019.

- Det har desværre blandt andet vist, at noget af det beton, der er brugt til de bærende piller, ikke har kunnet binde ordentligt. Det arbejder man nu på højtryk for at udbedre, men det betyder en forsinkelse. Vi ved endnu ikke, hvor meget byggeriet overskrider vores oprindelige tidsplan. Det undersøger vi i øjeblikket, så vi kan ikke ikke sige, om det bliver en måned, eller om det bliver tre måneder, siger Kirsten Holmgaard, direktør for Mercantec.

I underetagen skal der være en stor p-plads.
Annonce

Skole og by sammen

Den 24. maj markerede Mercantec, Realdania og Viborg Kommune, at byggeriet af det 12.000 kvadratmeter store skolebyggeri vest for Viborg Svømmehal og Banebroen var gået i gang. Ved den lejlighed blev 400 røde balloner sendt til vejrs, og åbningen var lagt fast til slutningen af 2018.

- Nu går byggeriet i gang, og det har vi set meget frem til. Det er sjældent, at man kan få lov til at bygge et gymnasium helt fra bunden. Det er faktisk 40 år siden, at det sidst skete i Viborg Kommune. Det giver en unik mulighed for at tænke visionært både med hensyn til en spændende arkitektur og fremadsynede studiemiljøer, og vi glæder os til at se gymnasiet fyldt af glade studerende, sagde Kirsten Holmgaard den 24. maj i år.

Banebroen, der skal forbinde Viborg Baneby og centrum af Viborg by, skal skære sig igennem gymnasiet. Realdania har støttet dette byggeri med et stort millionbeløb.

Skole og by skal smelte sammen. Store vinduespartier skal medvirke til dette. Det samme er tanken bag den ikke-eksisterende kantine. Planen er, at lokale leverandører skal sørge for mad til de mange mennesker. Skolen har allerede haft møde med interesserede.

Det tekniske gymnasiums lokaler på H.C. Andersens Vej tager Mercantec selv i anvendelse, når Midtbyens Gymnasium åbner. Viborg Handelsgymnasium forlader sammen med Viborg Handelsskole som bekendt adressen Vinkelvej 20. Bygningen blev købt af Viborg Kommune, der i sensommeren måtte opgive at bruge bygningen til folke- og specialskole.

12.000 kvadratmeter skal under tag.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Mand dømt for groft hjemmerøveri i Skals: Vækkede 88-årig, slog hende og sprøjtede hårlak i ansigtet på hende

Coronavirus

Live: Partier afviser regeringens forslag om øget brug af mundbind

Viborg FF

Lyt med: Nyt podcastformat - VFF-update - om ansættelsen af Lars Friis og VFF's transfervindue

Alarm 112 For abonnenter

Bordelrøveren havde flere skumle planer i tankerne: Ville begå hjemmerøveri mod ældre rigmænd i Overlund

Annonce