Annonce
Erhverv

Midtbyens Kollegie i banebyen styrker midtbyens ungdomsmiljø

Midtbyens Kollegie bliver centralt placeret i banebyen og får udsigt ud over hele Viborg. Illustration: Boligselskabet Sct. Jørgen
65 nye kollegieboliger bliver snart nærmeste nabo til Midtbyens Gymnasium. Rektor vurderer, at de nye boliger vil kunne trække elever til fra en endnu bredere geografi.

Viborg: Gymnasieeleverne på Midtbyens Gymnasium har i flere måneder haft første parket til byggepladsen i banebyen.

Omkring 100 meter fra det nye gymnasium har endnu en stor bygning rejst sig. Det er Boligselskabet Sct. Jørgen, der bygger i seks etager, og allerede til august kan de første beboere efter planen rykke ind i Midtbyens Kollegie, der bliver den første store ungdomsmæssige milepæl i banebyens mange planlagte boligområder.


Annonce

Når Midtbyens Kollegie står klar, vil Midtbyens Gymnasium kunne tiltrække endnu flere elever udefra.

Bo Lykke Fredsgaard, rektor Midtbyens Gymnasium


Robotteknologi og jura

Midtbyens Kollegie, der altså er nærmeste nabo til Midtbyens Gymnasium, kommer til at rumme 65 boliger på mellem 24 og 59 kvadratmeter. Lejligheder vil både være ene-lejligheder og delelejligheder (to- og treværelseslejligheder, red.), og på Midtbyens Gymnasium kan rektor Bo Lykke Fredsgaard næsten ikke få armene ned over de mange muligheder, det giver ungdomsmiljøet i midtbyen.

- Allerede nu tiltrækker vi elever fra en meget bred geografi, fordi vi har nogle både sjældne og helt unikke studieretninger i gymnasiet som blandt andet robotteknologi og landets eneste jurastudieretning. Når Midtbyens Kollegie står klar, vil Midtbyens Gymnasium kunne tiltrække endnu flere elever udefra, siger han.

Rektor på Midtbyens Gymnasium, Bo Lykke Fredsgaard, forventer, at elever fra en endnu bredere geografi fremover bliver tiltrukket af uddannelsesmiljøet i Viborg. Her står han med kollegie-byggeriet i baggrunden. Foto: Mercantec
Annonce

Bygget på Hærvejsbroen

Både Midtbyens Gymnasium og Midtbyens Kollegie er bygget, så de hver især er hægtet direkte på Hærvejsbroen. De fremtidige beboere kan dermed gå til gymnasiet på under to minutter og videre derfra ind til midtbyen.

At have et ungdomsmiljø med de åbenlyse muligheder bliver en stor fordel for Viborg, mener Bo Lykke Fredsgaard.

Lejligheder i Midtbyens Kollegie kommer til at koste fra godt 2500 kroner om måneden plus forbrug.

- At gå på gymnasiet er en selvstændighedsproces. Og det at have mulighed for at flytte hjemmefra og bo så tæt på sit gymnasium, og samtidig være i trygge rammer, hvor fællesskabet er i fokus, det er helt unikt, siger Bo Lykke Fredsgaard.

Midtbyens Kollegie får fællesområde på tagetagen, der bliver indrettet som en slags loungeområde med drivhus, grønne planter og udsigt ud over hele Viborg.

Arkitektonisk kommer bygningen til at læne sig op ad Midtbyens Gymnasium med røde teglsten og lameller.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF For abonnenter

Trænerlegenden Ove C. har altid set et kæmpe potentiale i Viborg FF: Vi blev kaldt de grå mus - men vi var de kloge og flittige mus, som kunne slå de andre

Viborg For abonnenter

Trylleri på Skakbrættet: En flabet fugl og en mand i orange tøj

Annonce