Annonce
Viborg

Midtbyskoles plan er at vende tilbage til normale skoledage

Forberedelserne til skolestarten er i fuld gang blandt lærerne på Vestre Skole. Foto: Anders Pørtner.
Næste uge er der skolestart for grundskolerne. På Vestre Skole forbereder man sig på en skolestart, hvor man skal tage hensyn til den corona-pandemi, som henviste store dele af skolens elever til fjernundervisning før sommerferien. Den nuværende plan er at starte med så normal en skoledag som muligt.
Annonce

Viborg: Der er tomt langs de lange gange på Vestre Skole.

Lærerne og andre af skolens ansatte knokler for at gøre lokaler såvel som undervisningsplaner klar til næste uge, når skolen åbner igen efter sommerferien.

Men eleverne mangler. Og det er noget, Sune Laursen, som er lærer for skolens udskolings-elever, ikke håber bliver tilfældet igen næste år som et resultat af nødundervisning i forbindelse med corona-pandemien.

- Vi har en plan, som vi kan sætte i værk lynhurtigt, så det skræmmer mig ikke. Men det vil være rigtigt træls for eleverne. Det har vi set i den periode, hvor de var væk i foråret. De mangler hinanden, og vi mangler kontakten med dem. Det har vi ikke på samme måde på computer, siger Sune Laursen.

Annonce

Planlægger at lave normale skoledage

Midt i juni offentliggjorde Børne- og Undervisningsministeriet retningslinjer for blandt andet grundskoler, gældende fra den 1. august. En række retninglinjer som både indeholdt anbefalinger til hygiejne og en procedure for mulig genoptagelse af nødundervisning.

Men retningslinjerne havde også den positive melding, at skolerne skulle "følge de almindelige bestemmelser i lovgivningen". Med andre ord: Vend tilbage til en normal skoledag.

Forberedelser til skolestart. Foto: Anders Pørtner.

En normal skoledag som dog kommer til at fortsætte med en høj grad af hygiejne, siger Christian Riisgard Madsen, skoleleder på Vestre Skole.

Christian Riisgaard Madsen, skoleleder på Vestre Skole. Foto: Anders Pørtner.

- Vi forsøger at følge anbefalingerne om at skabe så normal en skoledag som muligt. Udover det er anbefalingerne ikke ret klare, men vi har jo gjort os nogle erfaringer, som vi vil forsøge at agere ud fra.  Vi fandt inden sommerferien en fin form i forhold til at vaske hænder og spritte af - og det gør nok heller ikke noget, at vi er bedre til det. Så vi tager udgangspunkt i det, vi har og gør vores bedste for, at børnene får en god skolestart, siger Christian Riisgaard Madsen.

Annonce

Plan B er klar

Bente Hundevad Pedersen er lærer for indskolings-eleverne. Hun er ligesom Sune Laursen af den overbevisning, at skolens lærere har lært meget af de erfaringer, som de gjorde sig inden sommerferien.

- Før sommerferien skulle vi være omstillingsparate hele tiden. Jeg nåede selv at lave fem eller seks skemaændringer. Nu er der flere ting, vi har styr på, og vi kan hive nogle af de ting op af hatten, som vi har brugt tidligere.

Bente Hundevad Pedersen, lærer for indskolings-eleverne på Vestre Skole. Foto: Anders Pørtner.

Der er dog stadig usikkerhed forbundet med den øgede fokus, som der skal være på at overholde anbefalingerne fra Børne- og Undervisningsministeriet.

Retningslinjerne for hygiejne og afstand skal overholdes, men hvilken betydning, det har for undervisningen, er Bente Hundevad Pedersen ikke sikker på.

- Der er mange gode ting ved det øgede fokus på hygiejne. Det er jeg overordnet set glad for. Men jeg har også 45 minutters lektioner med 1. klasse i engelsk for eksempel. Hvor meget af den tid kommer til at gå med rengøring og håndvask? Jeg er spændt på at se, hvor meget vi kommer 100 procent tilbage på sporet, og hvor meget man må ligge til side for andre ting.

Forberedelser til skolestart. Foto: Anders Pørtner.Vi har en plan, som vi kan sætte i værk lynhurtigt, så det skræmmer mig ikke. Men det vil være rigtigt træls for eleverne

Sune Laursen, lærer Vestre Skole
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

På kanten af kaninhullet

Annonce