Annonce
Viborg

Midtjysk Korsamarbejde giver lyd i Houlkær Kirke

Viborg kammerkor er en del af Midtjysk Korsamarbejde. Arkivfoto

Kor fra Holstebro, Herning og Viborg fremfører sammen korværket "The crucifixion".

Annonce

Viborg: Det lokale publikum kan søndag den 18. marts høre det første resultat af et samarbejde mellem tre midtjyske kor. Fra klokken 19.30 i Houlkær Kirke fremfører Midtjysk Korsamarbejde korværket "The crucifixion".

Sidste år gik korene i samarbejde. De er kammerkoret Gesta Danorum i Holstebro, Herning Korforening og Viborg Kammerkor. Ved orglet sidder Ingegerd Bogh, der i en årrække var organist ved Sortebrødre Kirke.

Publikum kan opleve et værk for blandet kor, orgel samt bas- og tenorsolist. John Stainer (1840-1901) komponerede det i 1887. Som titlen lader ane, handler det om Kristi sidste tid. Komponisten ønskede at skabe et standardværk til den britiske folkekirke. Fem af værkets salmer har opnået denne status.

Værket har været ugleset. John Stainer selv var heller ikke for stor i mælet og kaldte det "affald". Ikke desto mindre har det vist sig levedygtigt og langtidsholdbart.

Solisterne Anders Christensen (tenor) og Thomas Larsen (bas) medvirker. Jesper Fjord, leder af koret fra Holstebro, dirigerer. Koncerten er den sidste af tre. De to andre er i Nørrelandskirken, Holstebro, og Skt. Johannes Kirke, Herning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce