Annonce
Rundt om Viborg

Midtjysk lystfiskeri: Sydtyske venner slap over grænsen i tide

Robert Böhm (tv.) fra Nürnberg havde pæn fangstheld, da han forleden sammen med to ligeledes sydtyske lystfiskervenner gæstede Tusågård Put and Take ved Karup. Foto: Morten Dueholm
Tre sydtyske lystfiskervenner, der forleden gæstede en put-and-take-sø ved Karup, kom til Danmark få timer, før grænsen lukkede lørdag den 14. marts.

Karup: De skulle som sædvanligt have været fire tyske lystfiskervenner sammen på det ugelange besøg i Jylland. Men i år er de kun tre. Den fjerde slap ikke ind i landet i tide. Grænsen lukkede inden, han søndag den 15. marts efter planen skulle lande i Danmark med fly fra München.

Det fortalte Ralf Zwingel, én af de tre, der "slap i gennem". Få timer før betonklodser og grænsevagter lørdag middag sørgede for, at ingen udlændinge lovligt kommer til Danmark under coronakrisen uden et "anerkendelsesværdigt formål". Og den kategori tilhører lystfiskeri i jyske put-and-take-søer altså ikke.

Men Ralf Zwingel og to af hans venner fra Nürnberg i Sydtyskland kunne ikke desto mindre i forgangne uge på trods af coronavirus og Covid-19 gennemføre deres årlige fisketur nordpå, og forleden var de som sædvanligt på besøg hos Tusågård Put and Take ved Karup.

Og det var fangstmæssigt ganske vellykket. På få timer landede de tre til sammen op mod en halv snes ørreder af forskellige størrelser.

- Det er ganske godt, og det her er et fint sted at fiske, lød det fra Robert Böhm, der hev fire fisk op inden for få timer.

Annonce
Det er ganske godt, og det her er et fint sted at fiske

Robert Böhm, lystfisker fra Nürnberg

Drenge skal luftes

De tre sydtyskere har i gennem 20 år hvert år taget på fiske- og hyggetur i Danmark. På en uge besøger de så godt som hver dag en ny put-and-take sø, men som typisk nogle af de samme fiskesøer år efter år. Tusågård vender de i hvert fald altid tilbage til, fortalte Ralf Zwingel.

De tre tyskere var langt fra de eneste, der var ude med stænger og snører, da folkebladet kiggede forbi. 12-15 - mænd og drenge - var i gang midt på formiddagen. Blandt dem Martin Mogensen, der fra Thorning havde medbragt ikke alene fiskeudstyret, men også sønnerne Noah på ti og Silas på tre år. Begge naturligvis også "hjemsendte" fra henholdsvis skole og dagpasning.

- Det er godt for dem at komme ud - så sker der jo også lidt, sagde Martin Mogensen, der dog havde mindre fangstheld end førnævnte tyskere.

Nye fisk hver dag

Fisk at fange var der ellers i antal nok af. Midt på formiddagen kom Søren Mikkelsen, indehaver af Tusågård Put and Take, med en portion store ørreder til udsætning. Denne gang i "storfangersøen", som et dusin store ørreder på op til fem kilo stykket blev suppleret med.

- Jeg sætter fisk ud hver dag. Hvis jeg i stedet kun satte ud en eller to gange om ugen, ville fangstchancerne jo være meget forskellige, sagde Søren Mikkelsen, der foruden put-and-take-søerne også driver et dambrug, hvor han henter fiskene fra.

Antallet af lystfiskere i hans sø-anlæg syd for Karup har, siden coronakrisen for alvor brød ud, været nogenlunde som normalt på denne årstid, hvor sæsonen lige er begyndt.

- Forhåbentlig bliver det ved sådan. Men jeg kan dog godt frygte, at vi ikke får så mange gæster i påsken, som vi plejer. Tyskerne og hollænderne, som der plejer at være en del af, kommer jo i hvert fald ikke, konstaterede Søren Mikkelsen.

Søren Mikkelsen sætter hver dag nye fisk ud i sit put and take-anlæg. Forleden fulgte en tre-årig gæst nøje med i hans arbejde med det. Foto: Morten Dueholm
Børn skal jo også luftes under coronakrisen. Martin Mogensen var to gange i denne uge på lystfiskerbesøg ved Tusågård Put and Take - sammen med sønnerne Silas (billedet) og Noah. Foto: Morten Dueholm
Søren Mikkelsen sørger for, at der altid er fisk at fange i hans put and take-søer. Forleden var han forbi med nogle store ørreder til "storfangersøen". Foto: Morten Dueholm
Det gode forårsvejr trak i denne uge pænt med lystfiskere til Tusågård Put and Take. Foto: Morten Dueholm
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Myndighederne udsender første tal for raskmeldte i Danmark

Annonce