Annonce
Rundt om Viborg

Midtjyske læger er gladest for deres it-system

Lægerne i Region Midtjylland er godt tilfredse med deres it-system.Arkivoto: Morten Stricker/Ritzau Scanpix
Mens den udskældte "Sundhedsplatformen" dumpes af af yngre læger på Sjælland, er deres kolleger i det midtjyske markant mere gavmilde, når de skal give deres elektroniske patientjournal Midt EPJ karakterer.

Regionen: Dumpekarakter til Region Hovedstadens og Region Sjællands Sundhedsplatformen og tæt på topkarakter til den midtjyske pendant, Midt EPJ. Det er resultatet af en undersøgelse, som foreningen Yngre Læger offentliggjorde i november 2019.

Foreningen har blandt andet bedt sine medlemmer give det it-system, som de arbejder med til daglig, karakterer efter samme skala, som benyttes i landets skoler. Efter denne skala, skal man som bekendt have mindst 2 for at bestå, og Sundhedsplatformen har i gennemsnit fået karakteren 1,7.

I landets øvrige regioner benyttes forskellige alternativer til Sundhedsplatformen, og de scorer alle betydeligt højere end denne. De allerfineste karakterer scorer den elektroniske patientjournal, som anvendes i Region Midtjylland. Midt EPJ, som den hedder, får i gennemsnit karakteren 9,22.

Hele 87 procent af de yngre læger i Midtjylland er godt tilfredse med deres elektroniske patientjournal-system, hvilket kun er tilfældet for ti procent af deres sjællandske kolleger.

Lægefaglig direktør på Aarhus Universitetshospital Jørgen Schøler Kristensen glæder sig over de gode karakterer til det midtjyske system, hvis udvikling han selv tilbage i 1999 var med til at sætte i gang i det daværende Aarhus Amt.

- Naturligvis det rart, at Midt EPJ tilsyneladende fungerer for sundhedspersonalet her i regionen. Men med til historien hører, at også det have startvanskeligheder. Det er blevet justeret og udviklet løbende, siden de første moduler af det var klar til at blive afprøvet i 2003, og sådan vil det altid være med it-systemer. Man må regne med, at det tager tid, ofte år, at indføre et nyt system, og det skal også løbende justeres, siger Jørgen Schøler Kristensen.

Første færdige version af Midt EPJ blev taget i brug på Regionshospitalet Randers 1. februar 2010, og allerede i juni samme år besluttede regionsrådet, at systemet skulle indføres på samtlige hospitaler i Region Midtjylland.

Og systemet vil blive endnu mere udbredt, idet både Region Syddanmark og Region Nordjylland, der i dag kører med to andre systemer, har besluttet også at indføre Midt EPJ på deres respektive hospitaler.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Ingen sigtet for corona-kriminalitet i Viborg: - Det er den adfærd og fornuft, der skal bringe os i mål

Annonce