Annonce
Viborg

Midttrafik tager konsekvensen af dramatisk dyk: Færre busser på vejene

En hel del busser vil i de kommende uger holde stille. Og de, der kører, har langt færre passagerer end normalt. Arkivfoto: Morten Pedersen.
En del busser har de seneste uger kørt tomme rundt, og derfor skærer trafikselskabet Midttrafik nu kraftigt ned i antallet af afgange. Det rammer både bybusser, lokale og regionale afgange.
Annonce

Viborg: Hjulene på bussen kører rundt, men fra næste uge vil det være færre hjul og dermed også busser, der kører rundt på Viborg-egnen.

Midttrafik, som administrerer den kollektive trafik i hele Region Midtjylland, varsler torsdag, at selskabets busser fra og med mandag vil køre med væsentligt færre afgange. Det er en udmelding, som både kommer til at ramme X-busserne, regionalbusserne og bybusserne i Viborg.

Ifølge Midttrafik selv skyldes de færre busser på vejene en nedgang i antallet af passagerer på helt op til 80 procent. Derudover skyldes den også, at selskabet ønsker at beskytte sine chauffører mod smitte med covid-19.

- Busselskaberne kan få problemer med at opretholde stabil fuld drift på grund af sygemeldinger fra chaufførerne. Når vi reducerer kørslen, giver det os bedre muligheder for at opretholde en stabil drift frem for en række uplanlagte aflysninger, der vil være til stor gene for vores kunder, siger selskabets planchef, Ole Sørensen.

Følgende busruter på Viborg-egnen får særlige corona-køreplaner fra på mandag

 • Alle bybusser i Viborg
 • 28 Holstebro - Haderup - Viborg
 • 53 Viborg - Karup/Kølvrå - Herning
 • 55 Bjerringbro - Hammel
 • 60 Viborg - Kjellerup - Silkeborg
 • 64 Viborg - Vammen - Hobro
 • 73 Randers - Bjerringbro - Silkeborg
 • 770 Viborg - Bruunshåb - Bjerringbro
 • 928 Holstebro - Viborg - Randers
 • 953 Viborg - Herning
 • 960X Silkeborg - Viborg - Aalborg

Kilde: Midttrafik

Annonce

Berørte busser

Langt de fleste busser vil fra begyndelsen af den kommende uge køre efter samme plan som i skolernes ferier - dette gælder også Viborgs bybusser.

Blot to ruter, som berører Viborg Kommune, vil blive midlertidigt helt nedlagt fra mandag. Det drejer sig om rute 980X, som kører fra Esbjerg over Herning til Karup og Viborg, før den kører videre til Aalborg - og den anden vej. Den anden rute, som indstilles midlertidigt, er rute 774 mellem Bjerringbro og Kjellerup.

Midttrafik oplyser, at passagerer kan orientere sig på selskabets hjemmeside, og at Rejseplanen vil være opdateret med de nye køreplaner.

Det er fortsat ikke muligt at betale med kontanter i busserne, hvor det ligeledes heller ikke vil være muligt at stige ind og ud af fordøren.

Da mange indehavere af pendlerkort, ungdomskort og pensionistkort i denne tid ikke har mulighed for at benytte sig af busserne, har Midttrafik i øvrigt indført en midlertidig særregel om refusion af disse kort.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

21 vil studere ny uddannelse i Viborg

Viborg

Blå partiers kamikazekurs

Annonce