Annonce
Viborg

Mig og kulturen: Helle Bovbjerg havde en stor oplevelse med filmen "Onkel"

Helle Bovbjerg. Privatfoto
Helle Bovbjerg er keramiker, og hendes kulturanbefalinger indeholder da også en udstilling af keramik. Men det er ikke det eneste. Der er poesi, et bookazine, en Netflix-serie og et dansk drama.

Viborg: En lokal kulturoplevelse der har gjort stort indtryk på dig:

- POESI banko i Askepot og Antikvariatet i Jernbanegade i december, arrangeret af indehaver Tina Nørskov Christensen og Gerd Laugesen. Der var rigtig god stemning, og lokale forfattere kom og læste brudstykker op af tekster. Det var hyggeligt tæt og nærværende. Jeg kommer gerne igen.

En historie, fortælling, bog eller et magasin, der har givet dig en god oplevelse:

Annonce

- Rigetta Klints nye bookazine, der sætter fokus på det gode håndværk og spændende historier om kunsthåndværkere og designere, lokale producenter m.m. Kvaliteten - bookazinet er smuk og rigtig lækker trykt. Det betyder noget at få det i hånden. Ikke så mange dækker det fagområde.

En musikoplevelse, du ville sætte på repeat:

- Min gode kollega, Anne Mette Juul Pedersen, har sammen med trompetist Rasmus Bøgelund lavet albummet "Inner world of sound", hvor de mixer fagot, trompet og syngeskåle til verdens musik. Da jeg hørte deres første indspilninger, fik jeg gåsehud og blev meget begejstret. Og jeg bestemte straks,  at jeg vil lave en værkstedskoncert med dem i efteråret her hos mig på keramikværkstedet i Lysgaard.

Den bedste serie/tv-udsendelse lige nu:

- "Sthisel" en serie på Netflix, der giver et blik ind i det ortodokse jødiske samfund. Jeg er fascineret af deres specielle levevis og mange leveregler. Her kommer man tæt på et samfund, man sjældent får indblik i.

Blå bog

Navn: Helle Bovbjerg

Alder: 54 år

Titel: Keramiker og kurator

Uddannelse: Designskolen i Kolding, 1990

Lokal tilknytning: Medlem af Kunstforum Viborg

Lokalt kulturengagement: Selvstændig keramiker med værksted og showroom i Lysgaard siden 1993. Og jeg er sammen med Annette Gerlif stifter af det nye, kunstnerdrevne udstillingssted Driftskontoret på den gamle papfabrik, som åbner i august.

En film, forestilling eller et teaterstykke, der kan/kunne noget ud over det sædvanlige:

- Filmen "Onkel" var en meget stor oplevelse at se. Den giver også et helt utroligt indblik i livet for en ung pige, der har mistet sine forældre. Hun bor hos sin onkel, og vi følger hendes hverdag og drømme. Det er noget med nærhed, omsorg og faste stukturer for at komme igennem en svær tid. Jeg var meget optaget af den smukke filmning og de flotte billeder af landskabet fra gården - nærmest som malerier. Det var også interessant, hvor lidt tale der er i filmen, men med meget store udtryk alligevel. Der går minimum syv minutter, før der bliver sagt noget i filmen. Jeg finder den også super god, for den minder mig lidt om noget af det miljø, jeg oplever herude på landet i Lysgaard. Jeg så filmen i Øst for Paradis i Aarhus sammen med min mand. Det var en god og særlig aften. Senere fandt jeg ud af, at alle skuespillerne var fra deres eget miljø, altså den lokale befolkning (Sønderjylland) - det gjorde et stærkt indtryk på mig.

Helle Bovbjerg glæder sig over udstillingen "100 års kærlighed til keramikken" på Skovgaard Museet. Arkivfoto: Morten Pedersen

Et kunstværk eller en udstilling, der udmærker sig i din hukommelse:

- "100 års kærlighed til keramikken" på Skovgaard Museet i Viborg. Keramiksamler fra Aarhus, Carsten Bagge Lauridsen, har kurateret den smukke udstilling. Det er tredje gang, den vises i Danmark, men i de smukke lokaler på Skovgaard Museet er det noget helt særligt. Det er en spændende opstilling, og det er rørende at se dansk studio keramik samlet på ét sted, selvom det ikke er alt, der er med i Viborg. Jeg glæder mig over, at den vises her i byen, og man kan komme så tæt på alle værkerne. Jeg er selv medlem af bestyrelsen i Keramikkens Venner og finder det spændende at have kendskab til hele keramikkens område.

Den værste kulturoplevelse, du har haft:

- Den har jeg glemt.

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Statens planer om nye veje og jernbaner fanger tusindvis af borgere i usikkerhed: Helle har ventet på en afklaring i otte år

Sport

Belgierne er klar med gestus mod Danmark: Verdens bedste landshold vil hylde Christian Eriksen

Annonce