Annonce
Rundt om Viborg

Militæret spærrer for ny fiskesø - men put-and-take-ejer giver ikke op

Tusaagaard Put and Take med fire søer har i gennemsnit besøg af 60 lystfiskere hver dag. Ejeren vil gerne anlægge endnu en sø med tilhørende bålhytte og shelters, men Forsvaret spænder ben. Arkivfoto: Jens P. Østergaard
Søren Mikkelsen forstår ikke, at Forsvarets Ejendomsstyrelse nedlægger veto mod en femte fiskesø ved hans put-and-take-anlæg nær Karup.

Karupegnen: - Jeg synes, at det er en smule arrogant, at Forsvaret bare afslår på rutinen - uden at ville se på de konkrete forhold.

Søren Mikkelsen, ejer af Tusagaard Put and Take på Uhrevej lidt sydøst for Kølvrå, er mildest talt utilfreds med, at det danske militær, repræsenteret ved Forsvarets Ejendomsstyrelse, nedlægger veto mod en femte fiskesø ved anlægget.

Begrundelsen er, at søerne ligger tæt på en helikopterrute til og fra Flyvestation Karup, og at endnu en sø kan tiltrække fugle, der kan komme i karambolage med lavtflyvende helikoptere - særligt hvis put-and-take-forretningen på et tidspunkt stopper, og søerne derefter tiltrækker fugle i stor stil.

Annonce

En mindre sø

Men Søren Mikkelsen køber ikke argumenterne. Derfor har han tænkt sig at klage til Planklagenævnet. Det samme gjorde han, da han for et par år siden også fik afslag - og tabte sagen.

Men den gang var der tale om en 5000 kvadratmeter stor sø - denne gang skal den blot være på 1995 kvadratmeter - og det er meget bevidst, at den skal være under 2000 kvadratmeter. I en anden sag har Forsvarskommandoen nemlig i en teknisk vejledning skrevet, at der "inden for en afstand af seks kilometer fra landingsbanens yderkant kan gives tilladelse til etablering af nye søer på op til 2000 kvadratmeter (...)".

Søren Mikkelsen, ejer af Tusaagaard Put and Take, forstår ikke begrundelsen for, at Forsvaret nedlægger veto mod en ny fiskesø. Arkivfoto: Privatfoto

Men Forsvaret henholder sig i sit afslag til, at det samlede vandspejl for Tusaagaard Put and Take-søerne med en femte sø som ansøgt vil nå op på omkring 15.000 kvadratmeter, "hvilket er en klar overskridelse af anbefalingerne".


Jeg ser ikke sagen som tabt endnu.

Søren Mikkelsen, ejer af Tusaagaard Put and Take


Annonce

Drøftes i udvalg

Formelt set er det Viborg Kommune, der skal tage stilling til ansøgningen om en ekstra fiskesø. Men da Forsvaret altså skal spørges og reelt har vetoret, er svaret formentlig givet på forhånd: Kommunen er nødt til at afslå. Selv om byrådets klima- og miljøudvalg på sit møde i morgen på foranledning af Allan Clifford Christensen (K) "drøfter sagen" før den endelige beslutning.

Søren Mikkelsen har dog ikke opgivet sin fiskesø. Han håber, at politikerne i det mindste tilkendegiver, at de principielt gerne vil bakke hans projekt op. Og altså at Planklagenævnet vil give ham ret denne gang.

- Jeg ser ikke sagen som tabt endnu, siger han.

Annonce
Viborg

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Viborg FF For abonnenter

Genlæs livebloggen: Viborg FF lammetævede AaB i Aalborg

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

Så kom sejren - Viborg FF tævede AaB i vanvittigt målorgie

Viborg FF For abonnenter

Karakterbogen: Flyvende hollændere og mange andre gode Viborg-præstationer

Sport

Spillere tager afstand fra stenkast mod fanbus

Livsstil

Ambulancer er under hårdt pres, men udrykninger til livstruende tilfælde holder tiden

Debat

Slår for mange børn sig på vores folkeskole?

Rundt om Viborg For abonnenter

Lokal politiker er optimist: Hjarbæk Fjord vil med de rigtige løsninger få det bedre over de kommende 10-15 år

Bjerringbro For abonnenter

Liverpool Academy på dansk græs: Fodbold på engelsk med danske oversættelser

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Alarm 112

De pårørende er underrettet: Det var en 29-årig mand fra Tjele, der mistede livet på Kjellerupvej - vidner så ham slingre

KANDIDATTEST

Ved du, hvem du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Viborg

Salg af byggegrunde: Rekorden er - nok - slået

Viborg For abonnenter

Kloge Camille brugte flere ungdomsår isoleret på værelset: Nu knokler hun i timevis med den ko-passion, hun fik ro til at finde

Viborg

Det er bare så fantastisk, når tingene går op i en højere enhed: - Herinde gør vi alting sammen

Annonce