Annonce
Læserbrev

Miljø. HD Jordparks miljøhykleri!

Læserbrev: HedeDanmark (HD), der ejer Miljøcenter Lundgård ved Stoholm, satte for næsten et år siden et skilt op med teksten: "Her fylder vi op med ren jord..."

Trods det har HD Jordpark efterfølgende accepteret, at der er læsset mange læs byggeaffald af på jordtippen ved Lundgård Teglværks gamle lergrav. (Se byggeaffald bag grusbunken på det vedhæftede foto taget søndag den 15. september 2019).

Derfor har Region Midt den 5. juli 2019 indskærpet overfor HD Jordpark, at der ikke må læsses byggeaffald af på jordtippens område.

Geolog Arendse Nordentoft fra Region Midtjylland skriver til mig:

Citat: "....................Som du oplyste i din henvendelse den 3. juli, observerede regionen også ved tilsynet, at der på jordtippen var et læs byggeaffald. Ved tilsynet og i tilsynsnotatet blev det derfor indskærpet overfor HD Jordpark, at der ikke må læsses byggeaffald af på jordtippens område. Jordtippen må udelukkende tilføres ren jord. Det blev aftalt, at byggeaffaldet fjernes fra jordtippen indenfor få dage, og Region Midtjylland følger op på dette ved et nyt tilsyn, hvor jordtippen er i normal drift......."

Ca. 2½ måned senere var der endnu ikke kommet gang i oprydningen af ulovligt byggeaffald på jordtippen, selvom byggeaffaldet skulle fjernes indenfor få dage.

Måske henholder HD Jordpark sig til, at driften på jordtippen ikke er i normal drift, når de ikke må bruge metalskrot som vejfyld i den private fællesvej og skyde skylden herfor på tidligere ejere, når det bliver opdaget.

Jordtippen er måske heller ikke i normal drift, når HD Jordpark siden uge 27 er blevet stoppet i at pumpe slam fra søen i den gamle lergrav direkte ud i Mønsted Å, der fører ud i Jordbro Å.

HD og Miljøcenter Lundgård har igen fået et nyt troværdighedsproblem!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Betinget fængsel til 31-årig hash-pusher

Annonce