Annonce
Rundt om Viborg

Miljø: Lokalpolitiker vil have mink gravet op og brændt

Millioner af mink bliver for tiden gravet ned på marker ved Kølvrå. Miljøstyrelsen mener, at det sker forsvarligt, men ikke alle er enige i det. Foto: Morten Pedersen
Stine Damborg Hust (K) frygter for miljø og drikkevand og vil have minkligene i Kølvrå gravet op og brændt af.
Annonce

Kølvrå: - Miljøstyrelsens overvågning og bebudede tiltag mod forurening gør mig bare endnu mere bekymret.

Det siger Stine Damborg Hust (K), formand for Viborg Byråds klima- og miljøudvalg, på baggrund af, at styrelsen forleden meddelte, at den både vil kontrollere nedgravningen af mink ved Kølvrå og efterfølgende kontrollere og eventuelt lave afværgeforanstaltninger, hvis der der sker udsivninger fra gravene.

Klima- og miljøudvalgets formand, Stine Damborg Hust (K), mener, at de nedgravede minklig ved Kølvrå bør graves op og i stedet brændes af. Arkivfoto: Morten Pedersen

- Hvis det kan blive nødvendigt at lave dræn eller rense vand og væske, der siver væk, så skulle man nok aldrig have gravet minkene ned, mener hun.

Annonce

Brev fra Holstebro

Stine Damborg Hust mener derfor, at Viborg Kommune skal presse på over for regeringen og de centrale myndigheder for, at minkene ved Kølvrå snarest graves op igen og i stedet bliver brændt af.

Det er helt i tråd med et brev, som Holstebro Kommune har sendt til Fødevareministeriet og Miljøministeriet. I brevet, som er underskrevet af borgmester H.C. Østerby (S) og kommunaldirektør Lars Møller, skriver Holstebro Kommune, at man "forventer, at nedgravningen er midlertidig til der er ledig kapacitet i biogas- og forbrændingsanlæg".


Miljøstyrelsens overvågning og bebudede tiltag mod forurening gør mig bare endnu mere bekymret

Stine Damborg Hust (K), formand for Viborg Byråds klima- og miljøudvalg


Annonce

Bækkelund var i spil

Minksagen og specifik nedgravningen ved Kølvrå er på dagsordenen til orientering og drøftelse, når Viborg Byråds klima- og miljøudvalg holder møde på torsdag i denne uge.

Af sagsbeskrivelsen fremgår det, at Viborg Kommune i begyndelsen af november af Miljøstyrelsen blev orienteret om, at det på grund af for lidt forbrændingskapacitet blev nødvendigt at nedgrave aflivede mink. Dernæst blev kommunen "kontaktet om et konkret areal sydvest for Viborg".

Kølvrå ligger jo sydvest for Viborg. Men hos kommunen oplyser man til folkebladet, at der faktisk var tale om et område "ved Bækkelund". Viborg Kommune regner dog med, at de statslige myndigheder efter at have modtaget "konkrete oplysninger om beskyttelsesinteresser" har opgivet at grave mink ned i dette område.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce