Annonce
Læserbrev

Miljø. Ros til Eniig for en sund beslutning

2017 Tangeværket, Tange Sø, Energimuseet Foto: Morten Dueholm

Læserbrev: I sidste uge besluttede bestyrelsen i Eniig at fortsætte sit ejerskab af Tangeværket. "Vi fokuserer på at drive Tangeværket og få lavet en ejerstrategi," udtalte bestyrelsesformand Christian Greve i flere medier. Fra vores side skal der lyde anerkendelse og ros for den beslutning. Tangeværket har været ejet af store forsyningsselskaber siden dets ibrugtagning omkring 1921, og i 2017 købte Eniig sig til det (næsten) totale ejerskab og sidder med 99,9 procent af aktierne.

Det er godt at se, at det forbrugerejede selskab støtter op om Tangeværket, der også ejer Tange Sø og omgivelser med betydelige rekreative og æstetiske værdier for et meget stort lokalområde. Fra vores synsvinkel er det kun naturligt, at Eniig er med til at udvikle området og sætte sit præg på den løsning, som i sidste ende skal bringe en ende på de mange årtiers konflikt om søen, åen, værket og hele områdets fremtid.

I Foreningen til Bevarelse af Tange Sø har vi haft et tæt samarbejde med Tangeværket og ejerne bag. Helt tilbage til midt i 1990'erne har vi haft de samme målsætninger om søens bevarelse for at sikre vandstand, vandkvalitet, grøn energi og områdets kulturhistorie. Det arbejde kulminerede i 2018 med foreningens udkast til Tangestryget - et kort stryg ved selve værket - perfekt designet til vandring for alle arter for at imødekomme EU's regler om netop dette. Tangestryget blev bakket op af Tangeværket, Eniig og Viborg Kommune, der anbefaler løsningen til staten med stort flertal.

Vi glæder os til det fortsatte arbejde med Eniig. Vi anerkender de komplekse problemstillinger af mange politiske interesser omkring søen. Med Eniigs beslutning og dedikation er vi overbeviste om, at der kan findes permanente løsninger, der nyder bred opbakning og kan sikre både natur, kultur og grøn energi.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Hammerslag sender fra Bjerringbro

Viborg

Ny outlet-butik kommer til Viborg

Viborg HK For abonnenter

Så er der VM-pause: VHK'ere gør status på første halvsæson

Viborg HK

Podcast: Den store efterårsanalyse - sådan har Viborg HK's spillere klaret sig

Annonce