Annonce
Rundt om Viborg

Miljøformand: Naturprojekter frem for å-udgravning

Mads Panny peger på naturprojekter, som den langsigtede løsning på problemerne med høj vandstand i åerne. Arkivfoto: Morten Pedersen

Mads Panny, der er formand for Viborg Byråds klima- og miljøudvalg, har ingen snuptags-løsning på problemerne med høj vandstand i åerne, men peger på naturprojekter som et bidrag til en løsning.

Viborgegnen: Lodsejerne med jord ved Nørreåen og Skals og Vorning åer kalder på politisk handling for at få løst problemerne med en stadig højere vandstand i åerne. I Viborg Kommune arbejder man på nye regulativer for vedligeholdelsen af begge å-systemer, men lodsejerne skal ikke forvente, at vand-problemerne pludselig bliver løst.

Mads Panny (S), der er formand for Viborg Byråds klima- og miljøudvalg, vil godt være med til at se på om for eksempel en ekstra årlig grødeskæring i Skals Å kan mindske problemet, men på længere sigt er det naturprojekter, hvor nogle af de oversvømmede marker udlægges til natur, som kan være vejen frem, mener han.

- Det koster 100.000 kroner med en ekstra grødeskæring i Skals Å. Når vi får forslaget til et nyt regulativ frem i udvalget, så vil vi se på, om man mener, at vi vil få værdi ved at bruge de ekstra penge. Det vil vi se på til den tid, men der er heller ikke nogen, der tror, at problemerne bare kan gå væk med en ekstra grødeskæring, siger Mads Panny.

- Der er jo mange, der har oversvømmelser, også på min villavej, og det er jo ikke Viborg Kommunes skyld, at klimaet forandrer sig, men vi vil gerne hjælpe, hvis vi kan, siger han.

Mads Panny peger på et aktuelt projekt med titlen "Landmanden som naturforvalter" som et bidrag til at løse problemet.

- Det går ud på, at man opkøber marker og bruger dem til vandopbevaring og til at holde vandet tilbage. Jeg synes, at det er den rigtige vej frem, for man kan ikke bare løse det med grødeskæring, siger han.

Han fortæller, at det med de nye regulativer for åernes vedligeholdelse godt kan blive muligt at lave ekstra grødeskæring, men at det er udelukket at grave åløbene dybere. Det ville i øvrigt også bare flytte problemet til åernes udløb.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

Silkeborg-direktør med hjertesuk og opfordring til VFF-fans - bliv hjemme fra topkamp i Silkeborg

Annonce