Annonce
Viborg

Million-beløb skal holde hånden under VFF, VHK og Tinghallen - og åbne en ny verden for flere borgere

Det kulturelle kraftcenter med sport, musik og anden underholdning støttes ekstraordinært med kommunale kroner på grund af coronakrisens voldsomme hærgen. Arkivfoto: Morten Dueholm
Alt tyder på, at kommunens store fyrtårne på det kulturelle område får økonomisk hjælp til at klare sig igennem coronakrisen.

Viborg: Fra sit borgmesterkontor har Ulrik Wilbek udsigt til kommunens kulturelle centrum, hvor Tinghallen, Viborg Stadion og Viborg Stadionhaller ligger.

I de seneste uger har han dermed - med bekymring - kunne se de mørke skyer trække sig sammen over de adresser, hvor musikken spiller, hvor man bliver underholdt, og hvor de grønklædte mænd og kvinder knokler løs på henholdsvis grønsværen og halgulvet.

Den verden af følelser og sammenhold skal Viborg Kommune også have, når coronakrisen er overstået. Det mener Ulrik Wilbek, og det mener resten af byrådet tilsyneladende også.

I hvert fald tyder alt på, at politikerne kommer til bruge mere end to millioner kroner på at støtte professionelle sportsklubber samt Tinghallen.

Sidstnævnte får en million kroner, Viborg FF får 750.000 kroner og Viborg HK får 500.000 kroner.

- Det er ikke normalt noget, vi gør - men der er ikke noget, der er normalt lige nu, lyder det fra både Ulrik Wilbek (V) og gruppeformand i Socialdemokratiet, Niels Dueholm.

Annonce

Særlige grupper

Støtten er ikke den rene foræring, påpeger de begge.

Pengene, som Tinghallen, Viborg FF og Viborg HK's professionelle afdelinger modtager, er "køb af ydelser". Det drejer sig om markedsføring, men også om særlige pakker, der skal gøre det lettere tilgængeligt for en del af kommunens borgere at bruge de kulturelle tilbud, når engang der må komme tilskuere igen.

- Vi hjælper nogle af vores fyrtårne, og det kommer samtidig de borgere, som normalt ikke er i målgruppen, til at få sådan nogle oplevelser til gode, siger Ulrik Wilbek.

Han forklarer, at eksempelvis udsatte, ældre, folk, der ikke har råd, eller handicappede kan se frem til at få gavn af støtten, idet der kan skabes særlige tilbud til dem.

- De her penge er jo ikke nogen, vi bare giver væk. Vi skal have noget for dem, påpeger borgmesteren, som har en forhåbning om, at alle partier i byrådet bakker op, når det skal vedtages om to uger - på et byrådsmøde den 22. april.

Jura

Niels Dueholm synes da heller ikke, at der er så meget at være i tvivl om. Viborg Kommune må og skal hjælpe til i nødens stund, slår han fast.

- Det ville være helt forfærdeligt, hvis ikke VHK og VFF er her efter coronakrisen. Dem må vi holde hånden under, siger han.

I årevis brugte kommunen tid og ressourcer på sagen om stadionnavnet. Hvordan pokker tør I kaste jer ud i at støtte de professionelle sportsklubber igen?

- Det gør vi, fordi der er helt ekstraordinære omstændigheder lige nu. Det her handler om overlevelse, så det mener vi, at vi må støtte op om, siger Niels Dueholm, som ikke er nervøs for, om juraen er på kommunens side.

- Vi køber markedsføring og nogle billetpakker, hvilket i øvrigt er afgørende for os i Socialdemokratiet, siger Niels Dueholm.

- Sporten og kulturen kan spille en vigtig rolle for at løfte udsatte grupper ind i samfundslivet, og det skal vi selvfølgelig benytte lejligheden til, påpeger han.

Ulrik Wilbek er på samme linje:

- Her støtter vi op om nogle grupper, som ikke normalt får den slags oplevelser. Det mener vi klart, at der vil være hjemmel for, og der er også andre kommuner, som gør noget lignende. Faktisk tror jeg, at langt de fleste kommuner kommer til det, så det er jeg ikke så nervøs for.

Ikke-afviklingspulje

Når Tinghallen tildeles flest penge, er det fordi, at Tinghallen er hårdest ramt af krisen, forklarer Wilbek.

- Der mangler en lang række indtægter til at betale medarbejdernes løn, siger han.

- Og vi er godt klar over, at det her ikke redder hverken VFF eller VHK, men det er lige så meget en håndrækning og et signal om, at der skal hjælp til. Hvis vi gerne vil have, at virksomhederne støtter op om vores store brands, så tror jeg, det er vigtigt, at vi som kommune også viser, at vi mener det, tilføjer Ulrik Wilbek.

Ud over de tre nævnte får Viborg Svømmehal 468.000 kroner, Viborg Stadion Center 269.000 kroner, Bjerringbro Idrætspark 98.000 kroner og Energimuseet 75.000 kroner.

I alt støttes der for knap 3,2 millioner kroner. Pengene er fundet i "den kommunale udviklingspulje".

- I år bliver det så ikke en udviklingspulje, men en ikke-afviklingspulje, konstaterer Ulrik Wilbek.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Erfaren sælger tilknyttes Viborg HK

Annonce