Annonce
Viborg

Forudsætning for byggeri: Million-plan for svømmeklub klar om en uge

Det bliver en smule dyrere at gå til svømning i Viborg. Arkivfoto.
Viborg Svømmeklub afleverer om syv dage en plan for, hvordan den vil skaffe otte millioner kroner til en ny svømmehal ved Idrætshøjskolen Viborg. Til gengæld får klubben hurtigt skitser af den nye hal.

Viborg: Om syv dage modtager Viborg Kommune fra Viborg Svømmeklub en plan for, hvorledes sidstnævnte har tænkt sig at skaffe otte millioner kroner, der er en forudsætning for, at kommunen vil skyde 52 millioner kroner i en foreningsbaseret kommunalt ejet svømmehal ved Idrætshøjskolen Viborg.

Det blev klubben og kommunen enige om på et møde mandag - det første egentlige fællesmøde mellem de tre involverede parter, for Idrætshøjskolen Viborg deltog også i mødet.

- Det var et godt og opklarende møde. Vi (Viborg Svømmeklub, red.) lovede, at kommunen om en uge vil modtage en plan for, hvordan vi vil skaffe vores bidrag på otte millioner kroner. Til gengæld fik vi lovning på, at vi hurtigt derefter vil få nogle skitser, som vi kan vedlægge vores ansøgninger om støtte fra fonde, siger formanden for Viborg Svømmeklub, Lisbeth Liboriussen.

Klubben har, siden beslutningen om at svømmehallen skal bygges ved Idrætshøjskolen Viborg, haft lidt svært ved at komme videre med at skaffe penge fra fonde, for et krav fra disse er som hovedregel, at ansøgningerne om støtte indeholder en mere deltaljeret projektbeskrivelse og nogle skitser.

- Det får vi snart, og det betyder, at vi for alvor kan komme i gang, siger Lisbeth Liboriussen.

Klubben har i skrivende stund en egenkapital på godt 800.000 kroner. Den skydes ind i projektet. Der venter også medlemmerne en mindre kontingentforhøjelse på 25 kroner per halvår.

- Det er ikke meget og måske mere af symbolsk karakter. Det er i forvejen dyrt at gå til svømning. Har man tre børn, der går til svømning hele året, koster det 4500 kroner. Sætter vi kontingentet op med 100 kroner per år, vil det betyde en stigning på 300 kroner for en familie med tre børn, og det er for meget, vurderer vi, siger Lisbeth Liboriussen.

Annonce

Godt samarbejde

Svømmeklubben undersøger i øjeblikket, om salg af forskellige sponsorater også kan være en del af egenfinansieringen.

Et eksempel kan være at sælge navnet på hallen, som man kender det fra håndboldhallen og stadion.

Erling Joensen, forstander på Idrætshøjskolen Viborg siger:

- Vi glæder os nu til at komme i gang. Vi er klar over, at der venter svømmeklubben en stor opgave, og at det kommer til at tage noget tid. Jeg fornemmer et rigtig godt samarbejde mellem kommunen, klubben og os.

Højskolens bidrag til den nye svømmehal bliver en renovering og modernisering af de nuværende omklædningsrum.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Erfaren sælger tilknyttes Viborg HK

Annonce