Annonce
Rundt om Viborg

Millioner i spil: Lokal aktionsgruppe deler også ud næste år

Det nye rekreative område ved Jordbro Engsø - mellem Knudby i Viborg Kommune og og Ørum i Skive Kommune - er blandt de projekter, som de seneste år har fået tilskud fra den lokale LAG-forening. Arkivfoto: Morten Dueholm
LAG Skive-Viborg deler i år 2,9 millioner kroner ud til 15 forskellige projekter og regner med noget lignende næste år. Udskudt generalforsamling holdes 27. august i Stoholm.
Annonce

Viborgegnen: Man får ikke altid dét, man ønsker sig. Men nogle gange får man i hvert fald noget af det.

Det kan forskellige lokale foreninger og organisationer, der har søgt om at få del i de såkaldte LAG-midler, skrive under på.

LAG-midlerne er offentlige støttekroner, der kommer fra den danske stat/EU. LAG står for Lokale Aktions Grupper. Foreningen LAG Skive-Viborg har for 2020 fået ansøgninger om støtte til 28 projekter og for et samlet beløb på cirka 6,8 millioner kroner. Projekter, der som fællestræk handler om udvikling i landsbyer og landdistrikter.

Annonce

15 får tilskud i år

Det endte så med, at 15 ansøgere/projekter får støtte - ud fra, at LAG Skive-Viborg har knap 2,9 millioner kroner at dele ud af.

Det fremgår af en såkaldt "sommerhilsen" fra foreningens formand, Jens Poulsen.

Af de 15 projekter hører de 10 hjemme i Skive Kommune - og altså fem i Viborg.

I sidstnævnte geografiområde støttes et solcelleanlæg på Hjarbæk Fjord Camping, Mountainbikespor i Hjermind Skov, Multibane i Mammen, Karup Kultur- og Forsamlingshus og Hersom-Bjerregrav Idrætsforening.

Hjarbæk Fjord Camping har i år fået 432.166 kroner i LAG_tilskud til et solcelleanlæg, der blandt andet varmer campingpladsens swimmingpool op. Foto: Martin Ries/Jakob Lerche Foto

Af den skriftlige sommerhilsen fremgår det, at LAG Skive-Viborg regner med at få nogenlunde det samme antal kroner at del ud af næste år.

Der er dog endnu ikke bestemt noget konkret om, hvornår der kan søges om tilskud.

Annonce

Generalforsamling 27. august

Som så meget andet har coronakrisen også haft indflydelse på arbejdet i LAG Skive-Viborg, som blandt andet ikke har fået holdt den generalforsamling, som skulle have været afviklet i foråret.


Foråret og sommeren 2020 vil gå over i historien. Vores virke i LAG har været påvirket af coronapandemien

Jens Poulsen, formand for LAG Skive-Viborg i nyhedsbrev


Generalforsamlingen bliver i stedet holdt torsdag den 27. august - i Stoholm Kultur- og Fritidscenter.

Her skal der også vælges en ny bestyrelse, og særligt interesserede fra Viborg Kommune opfordres til at overveje at kandidere, idet det i vedtægterne hedder, at der i bestyrelsen skal være en ligelig fordeling mellem repræsentanter for de to kommuner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Smittetal sætter kedelig rekord - over 900 nye coronatilfælde i Danmark

Sport For abonnenter

Folkebladet mener: Teenagere skal tage en tørn og give ny energi

Annonce