Annonce
Viborg

Nu får de travlt på rådhuset: Millioner til sommeraktiviteter for børn

Kreative hoveder i to forvaltninger på rådhuset er kommet på overarbejde, fordi Viborg Kommune har fået 3,8 millioner kroner til sommeraktiviteter for børn og unge - også hvis det skulle regne... Arkivfoto: Preben Madsen
Folketinget vil med 200 millioner kroner med baggrund i corona-krisen forsøge at "redde" sommerferien for børn og unge.
Annonce

Viborg: "Vi ved, at midlerne (200 millioner kroner, red.) kommer meget tæt på sommerferien, der mange steder er planlagt, men vi håber, at midlerne trods alt kan bidrage til at berige sommerferien for de mange børn og unge", skriver Pernille Rosenkrantz-Theil, børne- og undervisningsminister, og Thomas Gyldal Petersen, formand for børne- og undervisningsudvalget under Kommunernes Landsforening i et brev til samtlige medlemmer af Danmarks 98 byråd og kommunalbestyrelser.

Brevet er altså dermed også havnet i Viborg Byråds 31 medlemmers mailbokse, og beskeden fra ministeren og KL-formanden er, at Viborg Kommune modtager 3,8 millioner kroner, så børn og unge mellem seks og 17 sikres en festlig sommerferie, hvis de skal være mere hjemme, end de plejer at være.

At gaveuddelingen kommer lidt småsent, kan formanden for børne-og ungdomsudvalget i Viborg Kommune, socialdemokraten Per Møller Jensen, kun erklære sig enig i.

- Det er både mange penge og en kort planlægningshorisont, idet børn og unge går på ferie i slutningen af denne uge, siger han og føjer til:

- Vi har nedsat en planlægningsgruppe på tværs af børn og unge og kultur og fritid – og den er på "overarbejde" lige nu for at få stablet rigtig mange sommerferieaktiviteter på benene, så vi så hurtigt som muligt kan få meldt programmet ud.

Annonce

Læring og hygge

Der er i forbindelse med tildelingen ikke mange krav til kommunerne.

Det er i høj grad op til den enkelte kommune at finde ud af, hvad pengene skal bruges på og til, men dog skal der være aktiviteter, som lukker nogle af de huller i undervisningen, der måtte være opstået i forbindelse med corona-krisen.

Desuden skal aktiviteterne fremme trivsel og sociale fællesskaber, og endelig skal kommunerne sørge for, at særligt udsatte grupper af børn og unge også får en pæn bid af kagen.

- Vi har i forvejen mange sommerferieaktiviteter planlagt  og flere af disse vil sikkert få et større omfang i år. Dertil kommer, at sfo’er, klubber, ungdomsskolen med flere vil blive involveret, siger Per Møller Jensen og tilføjer:

- Endvidere vil vi have fokus på særlige grupper af børn og unge med særlige behov og udfordringer, og endelig vil der være sommerferieaktiviteter, som retter sig bredt mod børnefamilier, hvor man "blot" kommer forbi eller møder op.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Snart kommer turen til Preislers Plads

Bjerringbro

Læge smittet med coronavirus - lægehus kører på nødberedskab

Coronavirus

Ny aftale om genåbningen på plads: Forsamlingsforbud opretholdes og baråbningstider udvides

Sport For abonnenter

Ny offensivspiller er flyttet sammen med lokalt stortalent: Giver en rigtig god start på tiden i Viborg

Annonce