Annonce
Erhverv

Millionoverskud igen: Trods corona-udfordringer leverer Peter Larsen Kaffe flot regnskab

Direktør Claus Bertelsen er godt tilfreds med regnskabet og den fortsatte udvikling hos Peter Larsen Kaffe. PR-foto
Bæredygtigheden er fortsat i højsædet hos Viborg-virksomheden, der trods store corona-udfordringer leverer et overskud på 11 millioner kroner.

Viborg: Med et overskud før skat på godt 11 millioner kroner for 2020/2021 - lidt bedre end året før - leverer Peter Larsen Kaffe et rigtig fornuftigt resultat i en periode, hvor kaffe-producenten har været endog meget udfordret på nogle af sine vigtige områder.

For eksempel har hele Peter Larsen Kaffe Live, der sælger kaffe via mobile kaffebarer ved festivaler og andre events, været stort set ikke-eksisterende i regnskabsperioden, ligesom det såkaldet "Out of home" har været hårdt ramt af nedlukninger på kontorer, hoteller, restauranter og caféer.

Den næsten totale nedlukning af den del af forretningen har dog ført til, at man så i stedet har satset på at udvikle nye forretningsområder.

Annonce

- Det har ført til udvikling af nye forretningsmodeller med eksempelvis udbringning af kaffe samt en stærk udvikling af vores onlinesalg, siger direktør Claus Bertelsen i forbindelse med offentliggørelsen af regnskabet.

Populær webshop

Ifølge kommunikations- og udviklingschef Lars Aaen Thøgersen er webshoppen blevet populær hos både private og erhvervskunder, og det betyder blandt andet, at sidstnævnte - altså erhvervskunderne - har mulighed for at ændre deres aftaler/ordrer uden nødvendigvis at have besøg af en konsulent fra Peter Larsen Kaffe.

Peter Larsen Kaffes mobile kaffebarer har ikke været meget ude i det seneste regnskabsår. Her holder vognen ved et arrangement hos firmaets domicil på Ærøvej i Viborg. Arkivfoto: Niels-Chr. Jönsson

- Hele vores digitale tilstedeværelse er simpelthen blevet større, og så har vi jo samtidig også oplevet, at i den periode, hvor mange arbejdede hjemmefra, ja der steg vores detailsalg også tilsvarende, siger Lars Aaen Thøgersen.

Vores position som Danmarks mest bæredygtige kaffebrand giver stadigt større mening både for forretningen og vores fælles fremtid.

Claus Bertelsen, direktør hos Peter Larsen Kaffe

Han kan for øvrigt glæde sig over, at live-afdelingen, den med de mobile kaffebarer, igen har fået rigtig travlt i takt med, at samfundet er blevet mere åbent igen.

- Der nåede jo ikke at blive en egentlig festivalsæson, men til gengæld har vi haft travlt med for eksempel open by night-arrangementer og lignede, ligesom der også har været stor efterspørgsel fra erhvervskunder til forskellige sociale arrangementer, siger Lars Aaen Thøgersen.

Annonce

Bæredygtigt brand

Han understreger, at de mange corona-udfordringer ikke har fået Peter Larsen Kaffe til at neddrosle sin ambition om en 100 procent cirkulær kaffeproduktion og -forbrug i 2030 - og i det hele taget skubbe kaffebranchen i en mere bæredygtig retning.

Arbejdet foregår primært i regi af Circular Coffee Community, hvor Peter Larsen Kaffe og moderkoncernen Löfbergs skaber samarbejder gennem hele kaffens værdikæde fra farmer til forbruger. Også virksomheder uden for kaffebranchen, senest Viborg FF, bliver i stigende antal en del af det cirkulære fællesskab, der arbejder målrettet for at udnytte alle ressourcer og eliminere alt spild relateret til produktion og forbrug af kaffe.

- Vores position som Danmarks mest bæredygtige kaffebrand giver stadigt større mening både for forretningen og vores fælles fremtid. Det er et spor, vi kommer til at fortsætte ufortrødent ad, siger direktør Claus Bertelsen.

Annonce
Viborg For abonnenter

Politiker fra Viborg vil have penge på bordet til sundhedspersonalet - og det skal gå stærkt: Situationen er for alvorlig til at lade være

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Sagen om drabet på 'Frisør Mudi' ankes: Går efter dom for vold med døden til følge

Kultur For abonnenter

Stenmoseskatten er - sammen med Erik Klippings ligklæde og andet danefæ - måske tættere på at vende hjem til Viborg

Kultur

Lokal folkeskole sender elever hjem - frygter ny corona-variant

Alarm 112

Positive meldinger fra politiet efter ulykke med lastbil og personbil

Forsker: Sygeplejerskers opsigelser kan blive kendt ugyldige

Erhverv For abonnenter

Nyt bryghus på jagt efter penge, mens udstyret er på vej fra Kina

Erhverv

- Vi passer på os selv, hinanden og planeten, og vi mener det dybt seriøst, når vi siger det

Viborg For abonnenter

Store forskelle: De helt vilde prisstigninger på fjernvarme-stigninger rammer skævt

Anklager kræver trecifret millionbøde til Dan-Bunkering og vil sende direktør i fængsel

Debat

Viborg-politiker: Der mangler varme hænder – indfør folke-værnepligt for de unge

Viborg FF For abonnenter

Bagkanten: Surt VAR-show får ikke lov til at spolere billedet af et glimrende efterår

Rundt om Viborg

Var det noget med en ekstra million til julegaverne? Million-kupon solgt hos købmand i Ulbjerg

Annonce