Annonce
Viborg

Mindeord i anledning af tidligere borgmester Poul Vesterbæks død

Julemødet, som Poul Vesterbæk havde indkaldt til, blev afgørende for etableringen af den nye Viborg Kommune.
Et behageligt menneske, som satte sig markante spor på Viborgegnen og på Grundfos, er død.
Annonce

Mindeord: Ved Poul Vesterbæks død har vi mistet en lokalpatriot og en verdensmand, der som politiker og erhvervsmand - og ikke mindst som et behageligt menneske - satte sig markante spor på Viborgegnen og på Grundfos.

Siden han i 1977 blev ansat som systemplanlægger på Grundfos i Bjerringbro, satte han i stadigt stigende grad sit stærke præg på Bjerringbros, Viborgs og regionens erhvervsliv og politiske liv.

Jeg havde fornøjelsen af at blive Pouls politiske kollega, da han i 2002 skiftede jobbet som administrerende direktør i Grundfos ud med posten som borgmester i Bjerringbro. Poul var venstremand, jeg var socialdemokrat, men der var særdeles god kemi imellem os. Måske også fordi vi begge var ingeniører med en fortid på Ingeniørakademiet i Aalborg.

Vi kom til at arbejde tæt sammen, først i ViborgEgnens Udviklingsråd og ViborgEgnens Erhvervsråd, som vi stiftede sammen med kommunerne på Viborgegnen. Og siden i processen op til kommune-sammenlægningen i 2007.


Poul var venstremand, jeg var socialdemokrat, men der var særdeles god kemi imellem os. Måske også fordi vi begge var ingeniører med en fortid på Ingeniørakademiet i Aalborg.


Det afgørende skridt mod en sammenlægning blev taget, da Poul indkaldte til "topmøde" mellem 4 af kommunerne - et epokegørende "julemøde" den 15. december 2003 i Møldrup.

Det var starten på en proces, der førte til, at 6 kommuner og lidt af en syvende dannede den nuværende Viborg Kommune med nu snart 100.000 indbyggere.

Vores samarbejde fortsatte i først den nye kommunes Sammenlægningsudvalg og siden byråd frem til udgangen af 2009, hvor vi begge valgte at stoppe i politik, og Poul flyttede til Aalborg.

Undervejs havde Poul været formand for Region Midtjyllands Trafikselskab, og han nåede blandt meget andet at følge sin idé fra sin borgmestertid om et Naturvidenskabernes Hus i Bjerringbro helt til dørs, da huset blev indviet i 2009. Naturligvis finansieret sammen med Grundfos.

Det blev til otte års tæt og personligt samarbejde mellem os og vores partier. Nogle gange i kapløb, men som oftest et parløb i et tillidsfuldt og givtigt samarbejde, som jeg satte meget pris på.

Poul var et ordentligt menneske og en god ven.

Æret være Poul Vesterbæks minde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Pihl: Jeg stemmer imod en rigsretssag!

Danmark

Mails afslører: Planer om at samle behandling af børn med kræft i hovedstaden har været undervejs i tre år

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Viborg FF For abonnenter

Assistenten var tilfreds efter 2-2 mod AGF: - Fik svar på mange ting

Annonce