Annonce
Viborg

Mindeord om Kay-Henning Weddum Pedersen

Kay-Henning Weddum Pedersen
Annonce

Mindeord: Natten til onsdag den 8. juli. fik vi i familien den meget triste og grusomme meddelelse, at Kay-Henning pludselig var død.

Forud var Kay-Henning ude at bese en byggeplads i den nordvestlige bydel, efter at han ved middagstid havde talt i telefonen med sin kone, Birgitte Krog Pedersen. Hun var på tur i Givskud med tre af sine børnebørn i anledning af ferien, og Kay-Henning ønskede dem alle fire en fortsat god tur.

Senere på eftermiddagen ringede Birgitte hjem til sin mand for at ville fortælle ham om dagens oplevelser, men Kay-Henning besvarede ikke opkaldet, og det fandt hun foruroligende, for det plejer han altid at gøre. Efter gentagne opkald uden svar, blev børnene informeret, og da ingen havde set ham, hverken på hjemmeadressen eller de steder, hvor de vidste, han havde arbejde i gang, kørte de ud for at se efter hans tjenestevogn. Da det ikke gav noget resultat, blev politiet tilkaldt.

Politiet fik et kvarter før midnat en melding fra en person, der har set Kay-Henning ligge livløs ved siden af sin tjenestevogn, der befandt sig bag ved en lagerhal. Efter at politiet havde undersøgt sagen nærmere, kontaktede det familien. Det viste sig, at Kay-Henning var ramt af en stor blodprop i hjertet og var død på stedet. Det var nogle forfærdelige timer for de pårørende at gå i den uvished, og så vide at han har ligget der i over ti timer.

Kay-Henning var uddannet bygningssnedker og har efter sin læretid arbejdet i et par virksomheder inden for faget, indtil hans far, isolatørmester Henning Pedersen, ønskede at han skulle begynde i firmaet. Da Kay-Henning altid har haft stor anlæg for håndens arbejde, kom han hurtigt efter den nye teknik, især teknisk isolering, der kræver særlige færdigheder.

Efter farens død midt i halvfemserne, overtog Kay-Henning firmaet, og dermed en god fast kundekreds. Som årene gik, skete der en udvikling af isoleringsmaterialerne og især beskyttelseskapperne, og det medførte, at meget af arbejdet kunne udføres af de byggefirmaer, der stod for byggerierne.

Det blev efterhånden en kamp for Kay-Henning at skaffe nye kunder, og det gik naturligvis familien meget på, men heldigvis havde hans kone en indtægt, så de kunne klare sig.

Kay-Henning var i sine unge dage ivrig fodboldsspiller i SIK og senere i Houlkær, så meget af fritiden i ungdomsårene gik med fodbold, og den interesse er i de seneste år overtaget af Mikkel, der er en af hans seks børnebørn.

Kay-Henning var et rigtigt familiemenneske og glædede sig, hver gang hele familien kom på besøg, og ved de mange ferieture ved den danske vestkyst, hvor de alle var samlet. Hvis nogen – familien eller andre – havde brug for hans hjælp til et eller andet gøremål, fik de aldrig et ”Nej”, for han befandt sig bedst ved at han hele tiden havde noget at lave, og samtidig kunne han glæde andre med sin hjælp.

Kay-Henning blev 68 år og efterlader sig sin hustru, tre børn og seks børnebørn.

Æret være hans minde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

En cykelsti, hvor cykling frarådes

Bjerringbro

Efter corona-smitte på Egeskovskolen: - Jeg har en klar forventning om, at vi selvfølgelig starter op på mandag

Annonce