Annonce
Viborg

Mindeord om Tove Nielsen

Tove Nielsen
Annonce

Mindeord: Tove var enebarn, derfor elskede hun altid at komme hjem til sine bedsteforældre og lege med fætre og kusiner.

Tove var en arbejdsom ung pige og flittig til at hjælpe til hjemme i huset. Hun fik ordnet sine pligter og færdiggjort dem, indtil hendes far kom hjem med lastbilen så de kunne spise spejlæg sammen. Tove og hendes far var meget tætte, også frem til hans tidlige død.

Som nyslået konfirmand kom Tove ud at tjene, og som ung pige møder hun sit livs kærlighed, Karl. Selvom Tove har haft andre bekendtskaber, har det altid været Karl, der har haft den største plads i hendes hjerte.

Tove og Karl fik næsten 20 år sammen, inden Karl døde af kræft.

I deres 20 år lange samliv nød de at have gæster, og Tove fortalte tit, med kærlighed i stemmen, at deres hjem var en ren banegård. De tog også til bankospil, og banko var en hobby, Tove fortsatte med efter Karls død, nu med selskab fra sin mor, Maren.

Maren og Tove brugte mange af ugens dage sammen i løbet af Marens sidste 10 leveår. I de sidste par år besluttede de at flytte sammen, og de nåede at have to år under samme tag, inden Maren sov ind af alderdom.

Tove nød at have gæster, hun nød også sin alenetid. Men bankospillene skulle stadig spilles, og to til tre gange i ugen tog hun sin elskede bil ud til vennerne i bankohallen.

“Ja a ka mærk i mi peng’pung at a er stoppet tæ banko”, var et ofte sagt citat fra Tove. En kvinde, vi har været meget heldige at få lov at kende.

En kvinde med kærlighed til alle børn, som kom i hendes hjem, et hjem hun satte stor pris på var rent og pænt. Og vi skulle nok hurtigt få fortalt, hvordan det skulle gøres.

Ærlighed betød meget for Tove. Hun ville have det lige ud af posen, og vi talte åbent og ærligt om alt.

I hendes sidste par måneder, fra hun blev syg, gjorde hun det klart, at hun ikke var bange for at dø, men hun var ikke klar. Og sådan var Tove, modig og ærlig.

Den mindepose, som der står Tove på, nåede vi desværre ikke at fylde helt op, inden hun tog herfra. Men er man nogensinde færdig med at fylde dem? Vi har heldigvis nået at stoppe den med alle de allerbedste minder og citater, vi aldrig vil glemme fra vores bedste.

Tove nåede desværre aldrig selv at få nogle børn, men nogle gange får vi selv lov til at vælge hinanden. Og vi valgte Tove, og Tove valgte os.

Med kærlighed kaldte hun os for sine børnebørn, og med stolthed kaldte vi hende for vores bedstemor. Vores familie, vores selvvalgte familie.

Tove, du var god helt ind i hjertet, og vi takker dig for at må få del af din godhed, respekt og kærlighed.

Tove sov fredfyldt ind på Viborg Sygehus søndag den 12. juli til tonerne af “om lidt bliver her stille”. “Ingen kender dagen, før solen går ned!” - Tove Nielsen.

Bisættelsen finder sted ved Vridsted Kirke fredag 17/7 kl. 13:00.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

En cykelsti, hvor cykling frarådes

Bjerringbro

Efter corona-smitte på Egeskovskolen: - Jeg har en klar forventning om, at vi selvfølgelig starter op på mandag

Annonce