Annonce
Mindeord

Mindeord over Edith Romlund

Mindeord: Chr. J. Jansen, forhenværende landsarkivar, skriver følgende mindeord over Edith Romlund.

Tidligere kontorfuldmægtig ved Landsarkivet for Nørrejylland (nu kaldet Rigsarkivet) Edith Romlund er død i en alder af 69.

Edith Romlund var oprindelig ansat ved Byretten i Viborg, men kom til Landsarkivet i 1986, hvor hun hurtigt fik en række særlige opgaver.

Hendes grundighed og omhu gjorde, at hun var den rette til bl.a. opsætning af manuskripter til trykning og varetagelse af tilsyn med daglige arbejdsopgivelser og løbende ferielister. Det i en sådan grad, at hun i sine senere år underviste medarbejdere på andre institutioner inden for Statens Arkiver.

Det gjaldt også, da hun fra 2006 overtog den elektroniske journalisering af Landsarkivets korrespondance, hvor både Viborgs medarbejdere og andre arkivers ansatte nød godt af hendes viden og nøjagtighed.

På det tidspunkt var hun blevet kontorfuldmægtig og blev også landsarkivarens sekretær med de mange forskellige opgaver, der fulgte med.

Mange slægtsforskere vil kende Edith Romlund som privat arkivundersøger, der i sin fritid hjalp dem med at løse vanskelige spørgsmål eller næsten ulæselige skrifter vedrørende deres familier.

Det siger meget om Edith Romlunds karakter, at da hun fratrådte i 2016, gjorde hun det i forbindelse med en af de besparelsesrunder, der har hærget kulturinstitutioner gennem de sidste mange år. Hun tog sin afsked, for at der kunne blive plads til en anden og yngre.

Ved sin fratræden flyttede Edith Romlund fra Løgstrup til det vestjyske syd for Holstebro, hvor hendes søn, svigerdatter og barnebarn bor, og hun bliver begravet i Vinding Kirke i Sørvad.

Et liv, også med sorger, er slut.

Æret være Edith Romlunds minde.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Betjente var sikre i deres sag, da de nåede frem: Anholdt 71-årig havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce