Annonce
Navne

Mindeord over Leif Andersen

Leif Andersen.

Mindeord: Leif Andersen kom ikke til vores årsmøde i februar.

Vi vidste godt i bestyrelsen, at Leif Andersen var syg. Men at vi ikke skulle se ham i foreningssammenhæng mere var ikke vores tanke.

Leif Andersen var formand for Lev Viborg i rigtigt mange år. Foreningens formål er at arbejde for bedre vilkår for mennesker med udviklingshandicap og deres pårørende. Et formål som Leif Andersen til enhver tid levede op til.

Han talte altid de svageste i samfundets sag og var i en årrække ligeledes en flittig læserbrevskribent, når de på rådhuset, i byrådet eller på institutionerne rundt i kommunen ikke levede op til det, som Leif Andersen mente var rimeligt.

De svageste i kommunen, dem der ikke selv kan tale for sig, kunne regne med Leif Andersen. Både i det stille, hvor han besøgte rigtigt mange af sine tidligere elever fra specialskolelærer-tiden, men også som bisidder.

Da vi for nogle år siden i Lev Viborg begyndte med busture til musikfestivalen Sølund, var Leif Andersen også at finde i bussen som frivillig. Jeg oplevede selv den store glæde, hans tidligere elever mødte ham med, da Leif Andersen kom ind i bussen.

Leif Andersen var oprigtigt bekymret for den udvikling, der startede med amternes nedlæggelse og de mange års besparelser på handicapområdet. Han udtrykte ofte sin bekymring og var altid parat til at støtte op om tiltag for den brede gruppe af mennesker med udviklingshandicap. Noget vi ikke kan takke nok for.

Leif Andersen sov ind på hospice den 22. marts. Som et sidste ønske ville han gerne, at man i stedet for blomster betænkte ”de sultne i ulandene”.

Æret være hans minde.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

Annonce